CCOO denuncia falta d'Avant i trens regionals a Lleida

SANTI COSTA DOMINGO
29-10-2019
  • CCOO denuncia falta d'Avant i trens regionals a Lleida

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) va presentar ahir un estudi sobre els trens Avant i la seua connexió amb Barcelona en el qual demana doblar el nombre de freqüències que hi ha actualment, més ofertes per als usuaris habituals i reduir el preu del bitllet uns 10 euros.

“Ens sentim discriminats”, va dir el secretari general del sector ferroviari del sindicat a Lleida, Alberto Puivecino. “Actualment hi ha 7 Avant per sentit entre Lleida i Barcelona i 8 de regionals, mentre que Girona disposa de 15 Avant i 31 Rodalies i Tarragona 7 Avant i 27 Rodalies”, un fet que Puivecino atribueix que Lleida no té servei de Rodalies. “Som l’única província que no en té”, va recalcar la secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez.

Per això, proposen crear-lo com més aviat millor, ja que permetria una millor connexió de la capital amb Balaguer, Cervera, Montblanc i Montsó, alhora que oferiria millors connexions amb els Avant. Puivecino va afegir que el seu estudi planteja reduir el preu del bitllet de l’Avant, que és de 31,50 euros, fins als 20,10 euros. “Ara costa 17 cèntims per minut i amb la nostra proposta s’abaixaria fins als 11”, va concloure. A més, als regionals hi ha transbords en bus per danys a les vies.

El secretari estatal d’organització institucional del sector ferroviari de CCOO, Rafael García, va recalcar que hi va haver 19.352 incidències en els serveis de Rodalies a Catalunya que van afectar 6,2 milions de viatgers (Renfe va replicar que Rodalies té 125 milions d’usuaris). També va dir que en 20 anys la província ha perdut el 40 per cent dels treballadors de Renfe, i ha passat dels 213 als 128.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next