CCOO denuncia que les ràtios educatives a Catalunya són les més altes de tot l'Estat

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
14-09-2023
Actualitzat: 14-09-2023 14:18
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • CCOO denuncia que les ràtios educatives a Catalunya són les més altes de tot l'Estat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - Nia Escolà (ACN)

CCOO ha denunciat que les ràtios educatives a Catalunya són les més altes de tot l'Estat, amb una situació especialment preocupant a l'etapa secundària. Així es desprèn del dossier d'inici de curs que ha presentat el sindicat per radiografiar la situació de l'educació catalana. La secretària general del la federació d'educació de CCOO, Teresa Esperabé, ha afirmat aquest fet impossibilita que es puguin atendre adequadament les necessitats dels estudiants. Alhora, ha valorat que no permet fer una atenció individualitzada a l'alumnat. Ha exigit a la conselleria una disminució generalitzada de la xifra d’alumnes a les aules i ha alertat que la situació podria perllongar-se fins l'any 2035 si no es reverteix.

Esperabé també ha manifestat que aquest 2023-24 ha de ser el curs en què CCOO i altres cinquanta entitats educatives i ciutadanes, presentin al Parlament la Iniciativa Legislativa Popular per garantir per llei que l’educació a Catalunya compti amb una inversió pública equivalent, com a mínim, al 6% del PIB català.

Carles Nadal, coordinador del Barcelonès, ha exemplificat en l’Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya, la gravetat de la situació de sobreràtios i la necessitat de comptar amb més personal docent i més equipaments per fer-hi front.

Per la seva banda, Xavier Pérez, responsable de Formació Professional, ha denunciat la situació del sector on les mancances de planificació del departament estan empenyent milers de famílies cap a l’oferta privada, per la impossibilitat de trobar places pels estudis triats a l’ensenyament públic.

"Des de CCOO reclamem una inversió decidida en l’Institut Obert de Catalunya (IOC) i en el conjunt de l’FP per fer realitat les declaracions del Govern de situar l’FP com una prioritat", ha apuntat.

Mireia Domínguez, responsable de sectors vulnerables de CCOO-Educació, ha denunciat, per la seva banda, la situació impossible de milers de treballadores del sector de l’atenció a les criatures de zero a tres anys que, malgrat protagonitzar una etapa educativa de vital importància pel desenvolupament, pateixen unes condicions salarials i contractual indignes.

CCOO ha reclamat que es creï una taula tripartida del sector 0-3 amb presència dels agents socials, el departament i les patronals del sector.

Comparteix

També t'interessarà