⏯️ Celebració atípica per aquesta Diada

ACN
11-09-2020
  • Celebració atípica per aquesta Diada
  • Celebració atípica per aquesta Diada
  • Celebració atípica per aquesta Diada
  • Celebració atípica per aquesta Diada
  • Celebració atípica per aquesta Diada
  • Celebració atípica per aquesta Diada

L'absència de públic a causa dels protocols per garantir la seguretat davant la covid-19 ha marcat un dels actes institucionals per la Diada més atípics de la història que es recorden a Lleida. Per segon any consecutiu, el Govern, la Paeria i la Diputació de Lleida han commemorat conjuntament l'Onze de Setembre al peu del pont llevadís del Turó de la Seu Vella. El delegat del Govern, Ramon Farré, l'alcalde Miquel Pueyo i el president de la corporació municipalista, Joan Talarn, han estat els encarregats de presidir l'acte i fer l'ofrena floral als lleidatans defensors de les llibertats de Catalunya. El Quartet Prysma, integrant de l'Orquestra Julià Carbonell, ha posat el toc musical a l'acte que s'ha clos amb l'Himne Nacional de Catalunya. 

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha remarcat que els catalans "han surat en el passat" i que també ho faran ara. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que davant la situació actual el país resistirà i "sobreeixirà". D'aquesta manera, ha fet una comparativa amb el que va passar l'1-O i tot el que ha comportat després i també ha apostat per deixar de banda els "partidismes" a l'hora de liderar el país.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha recordat que cada 11 de setembre reivindiquen un país i un "projecte col·lectiu de llibertat". D'aquesta manera, ha assenyalat que hi ha una gran majoria social que no s'oblida que hi ha persones tancades a la presó per defensar les llibertats de Catalunya i també a l'exili.

L'alcalde Miquel Pueyo ha parlat del "deure" de continuar lluitant per la llibertat de Catalunya i també per l'aministia dels presos. Pueyo també ha volgut posar en valor la Seu Vella com a espai de record dels lleidatans que van caure davant les tropes de Felip V el 1707, de la mateixa manera que hi ha llocs emblemàtics com el Roser o les muralles.  

Malgrat l'absència de públic, l'acte s'ha pogut seguir en directe a través del canal YouTube de la delegació del Govern a Lleida. Tot i que quan es va presentar el format de l'acte fa una setmana es va dir que vindria la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, finalment no ha pogut ser així. 
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta