Centenars de persones omplen la plaça Paeria reclamant a Ros poder votar

LLEIDA.COM
09-09-2017
  • Centenars de persones omplen la plaça Paeria reclamant a Ros poder votar
    Peu de foto: 
    La multitud va deixar petita la plaça Paeria. /O.S.
  • Centenars de persones omplen la plaça Paeria reclamant a Ros poder votar

"Votarem!" va ser el crit unànime dels centenars de persones que aquest divendres van deixar petita la plaça Paeria per exigir a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que cedeixi locals a la ciutat per poder votar. Poc abans de la concentració, convocada a les 8 del vespre, Ros ja havia deixat clar que l'informe dels serveis jurídics de l'ajuntament conclou que la convocatòria no és legal després de la suspensió del Tribunal Constitucional.

Darrere d'una pancarta on es llegia "Democràcia", que la multitud va deixar petita, els assistents també van cridar consignes com "No volem ser una nació d'Espanya" i contra l'alcalde: "Àngel Ros toca el dos" o "Ros botifler". A més d'onejar banderes independentistes i cartells a favor del referèndum. L'acte, convocat per Òmnium i l'Assemblea Nacional Catalana, va durar més d'una hora i va comptar amb l'assistència de regidors i representants polítics de les diferents formacions posicionades a favor del referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

Lleida és, juntament amb Vielha, l'única capital de comarca lleidatana que no ha signat el decret de cessió de locals en resposta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. De la resta dels 231 municipis de la província, la gran majoria s'han posat a disposició del govern català l'1 d'octubre. Alguna de les localitats que no ho han fet són Gimenells, Alfarràs i Bossóst, emparant-se en la suspensió per part del TC de la llei del referèndum. De tota manera, segons asseguren des de la Diputació, també l'ens provincial podrà cedir locals per garantir la votació l'1 d'octubre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?