Centenars d’esquiadors obren la temporada a Port Ainé i Espot

REDACCIÓ
01-12-2018
  • Centenars d’esquiadors obren la temporada a Port Ainé i Espot

Centenars d’esquiadors, majoritàriament veïns del Pallars, van estrenar ahir la temporada d’hivern a les pistes de Port Ainé i Espot. L’obertura dels dos dominis esquiables de Ferocarrils de la Generalitat (FGC) va ser el preludi d’un inici de campanya històric al Pirineu lleidatà, que culminarà avui amb l’entrada en servei de Baqueira Beret, Boí Taüll i Port del Comte, que al costat de les estacions del Pallars sumaran més de cent quilòmetres de superfície esquiable. Cal remuntar-se una dècada enrere per trobar un inici de temporada tan primerenc, i mai abans amb tantes pistes obertes abans del pont de la Puríssima.

Famílies del Pallars Sobirà i estudiants van conformar la majoria del públic que va acudir ahir a Port Ainé i Espot, que van estrenar la temporada amb una jornada de portes obertes. Al costat de les pistes de Lleida, també les del Pirineu de Girona, Osca i Andorra comencen a obrir gradualment aquesta setmana. Els gruixos de neu acumulats gràcies a nevades i al fred que afavoreix la innivació artificial esperonen les reserves per al pont de la Puríssima de la setmana que ve.

Així, el patronat de Turisme de la Diputació espera una ocupació mitjana del 70% a les comarques del Pirineu entre els dies 6 i 9 de desembre, encara que podria fregar el ple amb un 90% de les places d’allotjament ocupades a l’entorn de les estacions d’esquí entre divendres i dissabte. El turisme rural podria assolir una mitjana del 85% i arribar al 70% als bungalous dels càmpings.

Primeres pistes obertes al Pirineu aragonès i andorrà

L’estació aragonesa de Cerler i les pistes andorranes d’Ordino-Arcalís es van sumar ahir a la inauguració de la temporada d’esquí alpí juntament amb Port Ainé i Espot. Així, el domini esquiable d’Aramon va obrir 30 quilòmetres de pistes amb gruixos de fins a un metre de neu, mentre que el complex del Principat va estrenar dijous passat la campanya d’hivern amb el 60% de la seua superfície oberta, mentre que Pas de la Casa i Grau Roig esperen fer-ho avui. A les comarques de Girona, Massella ja va obrir per primera vegada a començaments de novembre i la Molina i Vall de Núria esperen fer-ho avui.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

"Creus que s'hauria d'haver vacunat als membres de les meses electorals?"