Cervera aborda la recuperació del Sindicat com a centre d'empreses

SEGRE TÀRREGA
11-08-2017
  • Cervera aborda la recuperació del Sindicat com a centre d'empreses

La Paeria de Cervera ha licitat per 40.000 euros la redacció del projecte de rehabilitació d’una part de l’interior de l’antic edifici modernista de la Farinera del Sindicat Agrícola. Tant l’alcalde, Ramon Royes, com l’edil de Territori, Marc Llorens, van coincidir que aquest és el primer pas per recuperar l’emblemàtic edifici, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell i construït entre el 1920 i el 1922.

Royes va recordar que la Paeria fa molts anys que intenta reobrir el Sindicat sense èxit. Va posar com a exemple la proposta de convertir-lo en hotel que la crisi econòmica va fer inviable. “Ara la Paeria pretén recuperar el Sindicat com un espai amb activitat econòmica mantenint-ne l’essència i part de la maquinària amb un espai d’interpretació”, segons va apuntar Llorens. Royes va destacar que “volem que els joves amb talent s’instal·lin a la ciutat i posin en marxa les seues iniciatives empresarials en aquest històric edifici”. S’ha de recordar que l’empresa Aim-Solo negocia amb la Paeria la instal·lació la seu central en una de les quatre plantes. 

De fet, Aim-Solo ja té les oficines des de fa més d’un any i mig al primer pis de la casa del vigilant de l’antiga Farinera del Sindicat. Paral·lelament, la Paeria tramita la modificació puntual del POUM per poder assignar nous usos a la Farinera, així com un canvi parcial de qualificació urbanística. L’edifici del Sindicat ocupa prop de 4.000 metres quadrats i està distribuït en quatre plantes. Va ser declarat bé cultural d’interès nacional i encara conserva antiga maquinària. L’estructura exterior es troba en bon estat. Fa uns mesos, la Paeria va invertir 3.000 euros en la il·luminació. La rehabilitació integral de l’interior de l’edifici podria tenir un cost de tres milions d’euros aproximadament.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com passes les vacances d'estiu?