Cervera commemorarà la Diada amb diversos actes al Monument de la Generalitat

REDACCIÓ
Publicat: 
07-09-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cervera commemorarà la Diada amb diversos actes al Monument de la Generalitat
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Cervera

La Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra organitzen, de manera conjunta, els actes commemoratius de la Diada nacional de Catalunya, dilluns 11 de setembre, que enguany com a novetat es faran a la tarda i inclouran, a més de la tradicional ofrena floral, interpretacions musicals i sardanes.

A l’ofrena floral, al Monument de la Generalitat, hi participaran entitats i ajuntaments de Cervera i comarca.  Els parlaments aniran a càrrec del paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé. 

El duo d’acordions format per Berta Villorbina i Neriyà Dori, alumnes del Conservatori de Cervera, interpretaran el Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors. 
Acte seguit, com a novetat, hi haurà una actuació de la Colla sardanista Jovencells, que oferiran una mostra de sardanes en diferents passos: galop (“Aires juvenils” de Narcís Costa), lluïment (“Cervera, ciutat pubilla” de Carles Santiago) i punts lliures (“Coti x Coti” de The Tyets). Acabaran amb una ballada de sardanes oberta a tothom.

Els actes, que conviden a la participació de tota la ciutadania, també inclouen un berenar popular.

Monument de la Generalitat 

La commemoració institucional de la Diada se celebra cada any al Monument de la Generalitat a Cervera. El monument, creat l’any 1982 per l’escultor Josep M. Subirachs (Barcelona, 1927-2014), representa les quatre barres de la senyera alçant-se per simbolitzar el redreçament de Catalunya. 

Foto: Ajuntament de Cervera
Comparteix

També t'interessarà