Cervera estrena la Isagoge amb contes i cançons del món

REDACCIÓ
Publicat: 
16-09-2018
Actualitzat: 16-09-2018 12:22
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cervera estrena la Isagoge amb contes i cançons del món

Cervera va estrenar divendres a la nit una nova edició de la tradicional Isagoge, una setmana cultural farcida d’activitats com a preludi de la pròxima festa major i que aquest any està dedicada a l’àmbit del paisatge ja que la capital de la Segarra va ser el primer municipi de Catalunya a disposar del seu propi Pla de Paisatge, aprovat l’any 2016. El saló de la Casa Duran i Sanpere, al Museu Comarcal, es va omplir de públic per gaudir de la primera activitat de la Isagoge 2018, un espectacle de petit format de narracions de contes, amenitzades amb cançons populars del món. Sota el títol Ànimes i bèsties, la rapsode Patricia McGill, acompanyada als teclats pel seu pare, Toni McGill, va convidar els espectadors a descobrir els paisatges sonors més tradicionals de Gal·les, Galícia, País Basc o Irlanda, entre altres països i territoris, a través de la narració d’una dotzena de contes i la interpretació de cançons populars.

Patricia McGill, una rapsode d’origen uruguaià establerta actualment a Florejacs i amb família i avantpassats en diversos racons de tot el món, va explicar que amb aquest espectacle “pretenc recrear paisatges vitals, identitaris i recordats que majoritàriament no conec personalment però que imagino a través dels contes, llegendes, mites i cançons populars que m’han arribat dels familiars”. Alhora, segons va assenyalar McGill, la proposta també té “un toc de bruixeria”, ideal perquè aquests dies el Museu de Cervera acull l’exposició itinerant Se’n parlave i n’hi havie, sobre la història de les bruixes al Pirineu.

Per a la directora del Museu Comarcal, Carme Bergés, va ser un honor poder inaugurar la setmana cultural de la Isagoge i ho van fer amb ple absolut. Això sí, Bergés va recordar que “l’espai és el que és, amb un aforament molt limitat, de quaranta persones”. La directora de l’equipament cultural va afegir que “aquestes activitats pretenen donar a conèixer el museu i la Casa Duran i Sanpere des d’un altre punt de vista, un fet que ens permet captar nou públic i fidelitzar l’habitual des d’una nova mirada al patrimoni”.

La setmana cultural de la Isagoge ofereix fins aquest divendres vinent més d’una trentena de propostes. Ahir a la nit estava previst que el Gran Teatre de la Passió acollís una de les activitats més populars, la Nit del Teatreviu, una marató de teatre amateur.

Comparteix

També t'interessarà