Cervera estrena la simfonia del 1714

SEGREcom
19-04-2014
  • Cervera estrena la simfonia del 1714

El Festival de Pasqua va estrenar dijous passat en el seu concert inaugural el poema simfònic Catalunya 1714, compost i dirigit per Salvador Brotons i interpretat per l'Orquestra Julià Carbonell. La proposta va omplir les 400 butaques del paranimf de la Universitat de Cervera, amb una peça que ressegueix en vuit moviments els moments turbulents viscuts a Catalunya fa 300 anys. Descriuen dolor, guerra, memòria històrica. Tanmateix, obvia la derrota final i cita en els dos últims moviments la voluntat de ser i l'afirmació nacional. Així, Brotons manifesta que l'obra s'inspira precisament a partir de la mobilització de Catalunya de l'11 de setembre del 2012.

El concert inaugural va tenir dos parts. A la primera, Brotons va dirigir a més el violoncel·lista Lluís Claret, que va interpretar la sardana de Pau Casals escrita a l'exili, Sant Martí del Canigó, i el concert per a violoncel i orquestra en fa menor d'Enric Casals.

D'aquesta manera el concert inaugural va recollir les dos dedicatòries del present festival. Per una banda, Pau Casals com a símbol de pau i llibertat l'any que es compleix el mig segle del seu concert a la Casa Blanca, i per l'altra, els 300 anys de la Guerra de Successió.

Avui dissabte tanca el festival l'espectacle Barcellona alla moda, que recrea la societat de la capital catalana del segle XVIII.

Simfonia sense derrota

Brotons obvia la derrota del 1714 i la substitueix a l'últim moviment per la voluntat de ser del poble

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next