Cervera exhibeix moda al gòtic de Sant Domènec

X. SANTESMASSES
12-05-2019
  • Cervera exhibeix moda al gòtic de Sant Domènec

Els dissenys locals del projecte Vestim Segarra van omplir ahir dissabte a la nit el temple gòtic del segle XIII de Sant Domènec de Cervera. És la tercera edició d’aquest muntatge dedicat a donar a conèixer els joves talents de la moda a la comarca. L’èxit de les edicions anteriors ha portat aquest any a convertir la proposta en un festival que es va prolongar durant tota la jornada a la plaça de Cal Racó, escenari de l’Aquelarre, on els dissenyadors van mostrar les seues creacions en estands acompanyats de propostes musicals i gastronòmiques també de creació local que van omplir el recinte.

Vestim Segarra Festival l’organitza l’Associació de Dissenyadors de Roba i Complements de la Segarra amb el suport del consell comarcal de la Segarra. Es tracta d’una mostra que unifica els creadors de moda, art, artesania i gastronomia km 0 i tot això combinat amb una presentació en entorns emblemàtics del patrimoni històric de la Segarra. Així, a la primera edició, la proposta es va presentar a les sales nobles de la fortificació medieval del castell de les Sitges, al municipi de Torrefeta i Florejacs; l’any passat va ser el torn de la Vila Closa de Montfalcó Murallat, al municipi de les Oluges. Es tracta dels punts de més afluència turística de la Segarra. Segons va manifestar ahir el president del consell comarcal, Xavier Casoliva, en aquesta edició s’ha escollit un dels principals monuments de la capital de la comarca coincidint amb la celebració de la capitalitat de la cultura catalana. Així, el mateix monument acull aquests dies les creacions d’una dotzena d’artistes que han realitzat diverses propostes dedicades a les mènsules barroques de la Paeria.

L’acte central de la desfilada de moda va tenir lloc cap a les 7 de la tarda. Va comptar amb les ja habituals Marina Codina i Marta Huerta de Guissona; el dissenyador i artista d’Hostafrancs Enric Porta, que es va afegir la passada edició al projecte; i les dissenyadores de moda de Cervera Mireia Rius i Gemma Oriol. Finalment, es va afegir també al projecte la jove dissenyadora de Guissona Txènia. Els pentinats van anar a càrrec de Judit Bosch, de Sant Ramon, i de Noemí Art Estilisme de Cervera.

Altres comerços creadors de disseny es van afegir al projecte com és el cas de Quatre Joies, la joieria que recentment han obert al carrer Major quatre artistes locals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta