Cervera reactiva la festa de Carnaval

REDACCIÓ
Publicat: 
21-02-2023
Actualitzat: 21-02-2023 14:07
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Cervera reactiva la festa de Carnaval
  Peu de foto: 
  Foto Paeria de Cervera
 • Cervera reactiva la festa de Carnaval
  Peu de foto: 
  Foto Paeria de Cervera
 • Cervera reactiva la festa de Carnaval
  Peu de foto: 
  Foto Paeria de Cervera

El Carnaval de Cervera, que es va celebrar dissabte 18 de febrer, va comptar amb una gran participació a totes les activitats, enguany organitzades de manera conjunta per la Regidoria de Festes i l’Associació Cultural Carnaval de Secà. La festa va començar al matí amb la visita de la Reina Carnestoltes als comerços participants al concurs de decoració d’aparadors, organitzat per l’Associació de Comerciants i la Regidoria de Promoció Econòmica. Al concurs es van inscriure un total de 9 comerços.

La tradicional rua de la tarda va lluir amb una participació que feia temps que no es veia: 12 comparses, que van aplegar més de 450 persones, i amb l’animació dels Bombollers de Cervera. El recorregut va transcórrer de la plaça Universitat al pavelló polivalent, i es va establir el punt de lluïment de les comparses a la rotonda “de l’Albareda”.

Al pavelló polivalent va tenir lloc un berenar, la lectura del pregó de la Reina Carnestoltes, el lliurament de premis i un animat ball de disfresses.

També es va recuperar amb èxit la festa nocturna al pavelló polivalent, que va comptar amb les actuacions de DJ Milu i PD Carnaval de Secà, i animació a càrrec de la companyia T Arte de Calle. Es va organitzar un concurs de disfresses i màscares, amb la participació de 26 comparses.

Aquest any el Carnaval de Cervera s'ha organitzat conjuntament entre la Regidoria de Festes i l'Associació Cultural Carnaval de Secà. L’acord de col·laboració es valora de manera molt positiva i es considera que aquesta fórmula ha estat clau per a la reactivació de la festa.

Segons la regidora de Festes, Mireia Brandon, “sense la implicació de l'Associació Carnaval de Secà, el Carnaval que hem viscut aquest any a Cervera no hagués estat possible”. Destaca que “entre la Regidoria i l’associació hi ha hagut molt bona entesa i ganes de treballar plegats”.

Mireia Brandon afegeix que “des de la Paeria cal seguir apostant per un model de festes populars en què les entitats i la població en siguin les protagonistes”.

Comparteix

També t'interessarà