Cervera remodela l'avinguda Catalunya i el carrer Victòria

X.SANTESMASSES
15-11-2019
  • Cervera remodela l'avinguda Catalunya i el carrer Victòria

La Paeria de Cervera va aprovar en el ple  la primera fase de remodelació del carrer Victòria i de l’avinguda Catalunya. L’actuació se centra en l’encreuament de comunicacions de l’accés a Cervera per Tàrrega, Granyena, Agramunt i Guissona. Allà estan des de fa quatre dècades els únics semàfors de la capital a l’interior de la zona urbana.

L’obra suposarà una inversió de 570.000 euros i la Paeria preveu acollir-se a ajuts del Pla Únic d’Obres i Serveis (Puosc) per aconseguir una aportació de 250.000 euros. La proposta va rebre en el ple l’abstenció de la CUP i ERC, que van argumentar que no els han deixat participar en l’elaboració del projecte.

La principal obra consisteix a substituir els semàfors per una gran rotonda a la cruïlla, la qual cosa obligarà el consistori a comprar o a expropiar l’immoble conegut com a Magatzem del Suau.

Segons l’alcalde, Ramon Augé, aquesta primera actuació inclourà també un nou asfaltatge, la creació d’una zona enjardinada i la col·locació de pantalles informatives sobre la mobilitat en els diferents punts del centre urbà.

També s’instal·laran cinc punts d’accés gratuït a internet. On històricament estava la Font de Sant Miquel, hi haurà una font d’aigua potable. Augé va precisar que “no es recuperarà la històrica font”. Va explicar que es tracta d’una primera actuació al principal accés a Cervera i que en fases posteriors es millorarà tot el carrer Victòria fins a l’avinguda d’Agramunt i l’avinguda Catalunya, que té gairebé un quilòmetre de llarg.

També hi ha previstes reformes al carrer Mil·lenari i Vidal de Montpalau, on la Paeria fixarà nous criteris pel que fa a ferm, colors, materials i equipaments.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta