Cervera serà la seu del concurs de 'Millor Sommelier de Catalunya 2024' el pròxim 26 de febrer

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
09-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cervera serà la seu del concurs de 'Millor Sommelier de Catalunya 2024' el pròxim 26 de febrer
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

La competició l'organitza l'Associació Catalana de Sommeliers i el mateix dia també es celebrarà la Nit del Sommelier


La Universitat de Cervera acollirà el dilluns 26 de febrer el concurs de 'Millor Sommelier de Catalunya 2024', que organitza l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS). La competició professional es dividirà en dues sessions, una primera semifinal al matí i les proves de la final a la tarda, on els tres aspirants finalistes s'hauran d'enfrontar a proves de servei i tast de productes, correcció d'una carta errònia i maridatge, entre altres. El jurat el formen sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. El guanyador es donarà a conèixer al final de la Nit del Sommelier, que tindrà lloc al restaurant Comdals de Vergós, on també es reconeixerà la tasca de professionals, cellers i iniciatives vinculades amb el món del vi.

La competició es desenvoluparà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal, a partir de les 10 hores a una de les aules de la Universitat de Cervera, tots els participants s'enfrontaran a dues proves. Una escrita i una altra pràctica, que consistirà en el tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d'identificar. Pel que fa als vins, un l'hauran de comentar en llengua estrangera. Els tres millors concursants d'aquesta fase passaran a la final de la tarda.

El Paranimf de la Universitat de Cervera acollirà a partir de les 16h les proves de la final, que consistiran en una prova sorpresa, una prova de servei, tast i identificació de productes i una correcció d'una carta errònia, a més d'una presa de comanda i maridatge, decantació i estil.

Amb aquest concurs, l'ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l'amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.

Durant el sopar de la Nit del Sommelier es reconeixerà la tasca dels professionals, dels cellers i de les iniciatives pioneres en el món del vi, i finalitzarà donant a conèixer el nom del o la Millor Sommelier de Catalunya 2024.

L'ACS compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cervera, el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Denominació d'Origen Costers del Segre.

Comparteix

També t'interessarà