Cesk Freixas obre a Tàrrega l'any Pedrolo reivindicant el seu pensament, "totalment vigent"

SEGRE TÀRREGA
25-02-2018
  • Cesk Freixas obre a Tàrrega l'any Pedrolo reivindicant el seu pensament, "totalment vigent"

Unes 150 persones van omplir divendres a la nit l’Espai MerCAT de Tàrrega per assistir al primer acte programat a la capital de l’Urgell de l’Any Pedrolo, que commemora el centenari del naixement de l’escriptor de la Segarra vinculat a la ciutat. L’acte, que va servir per obrir el cicle Tàrrega Sona 2018, va comptar amb un recital de Cesk Freixas per homenatjar l’obra de Manuel de Pedrolo.

Durant gairebé dos hores, el cantautor va vincular les seues cançons a la literatura i l’ideari polític de Pedrolo. Freixas va actuar al costat del guitarrista Víctor Nin i la il·lustradora Marta Bellvehí, que va dibuixar en directe el rostre de l’escriptor de l’Aranyó. L’actuació va estar amenitzada per diferents col·laboradors que van posar veu als textos de Pedrolo, com els poetes Montserrat Aloy i Albert Claramont. Freixas va revelar que va descobrir l’escriptor amb l’obra Tocats pel foc, títol que precisament va utilitzar el 2012 per al seu quart disc. A més, Acte de violència, un altre llibre de Pedrolo, és una de les cançons de Tocats pel foc. Freixas va reivindicar la figura i el pensament de l’escriptor, que “a dia d’avui són totalment vigents”.

Abans del concert, el CDR de Tàrrega va retre homenatge al raper Valtonyc, condemnat a tres anys i mig de presó per les seues lletres, i els espectadors van poder sentir una de les seues cançons.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?