Cinc anys i mig per al caçador que va matar un agricultor de Tàrrega

A. GUERRERO
15-12-2017
  • Cinc anys i mig per al caçador que va matar un agricultor de Tàrrega

L’Audiència de Lleida ha condemnat a cinc anys i mig de presó el caçador de Sant Just Desvern de 77 anys Francisco Martín, que va matar un veí de Santa Maria de Montmagastrell (Tàrrega) el desembre de l’any 2014, després que un jurat popular el declarés culpable d’homicidi dolós al considerar provat que va tenir intenció de causar la mort a la víctima, Ramon Ribera, de 53 anys. El tribunal aplica l’agreujant d’abús d’autoritat, tot i que també aplica la circumstància “molt qualificada” de reparació del mal perquè Martín, abans del judici, ja havia fet front a les indemnitzacions a la filla i als tres germans de l’home mort (fixada en 400.000 euros).

L’Audiència també li imposa la “prohibició d’acudir o residir” a la població de Santa Maria de Montmagastrell i comunicar-se amb els familiars de la víctima durant set anys. Així mateix, el tribunal proposarà a l’Estat l’indult parcial de la pena imposada, com ja va avançar el president de l’Audiència, Francesc Segura, el dia que es va donar a conèixer el veredicte i atenent la demanda del jurat que, amb set vots a favor i dos en contra, va sol·licitar que Martín pogués accedir-hi a causa de la seua avançada edat. La Fiscalia va sol·licitar que se li imposés una condemna de deu anys de presó, igual que una de les acusacions particulars. Una altra acusació particular va sol·licitar una pena de cinc anys de presó, igual que la defensa.

L’ara condemnat sempre ha mantingut que el tret es va produir de forma accidental durant un forcejament per l’arma, una versió que el jurat popular no va creure i es va decantar per la tesi de l’homicidi dolós, al veure provat que va tenir intenció de causar la mort a la víctima. El jurat va descartar l’assassinat i va admetre l’agreujant d’abús de superioritat perquè anava armat amb una escopeta. El condemnat continua en llibertat, encara que va passar uns mesos a la presó.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta