Cinc consells per reduir a la meitat la factura elèctrica de l'aire condicionat

REDACCIÓ
19-06-2022
  • Cinc consells per reduir a la meitat la factura elèctrica de l'aire condicionat
    Peu de foto: 
    Laura Gómez (Imatge arxiu)

El consum elèctric d'un aparell d'aire condicionat durant l'estiu pot aconseguir els 250 euros depenent de la seva eficiència, el nombre d'hores que s'utilitzi i la zona climàtica on estigui l'habitatge. L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ofereix cinc consells per a reduir significativament la factura de la llum.

  1. Pujar el termòstat de 20 a 24 °C (més que suficient per a mantenir fresca una estada) abarateix en uns 20 euros al mes la factura elèctrica, ja que per cada grau que es puja, s'estalvia un 10%.
  2. Mentre l'aparell estigui en funcionament és necessari mantenir tancades totes les finestres i, idealment, abaixar les persianes allí on colpegin directament els raigs del sol.
  3. Fer servir un aparell amb etiqueta energètica A++ o A+++ també millora significativament l'eficiència, sobretot si inclou una manera d'Estalvi Energètic que suposa una altra reducció de fins al 30% de la factura.
  4. També ajuda a ventilar la casa a primera hora del matí, sobretot si hi ha finestres oposades (ventilació creuada). Igual que prioritzar durant unes hores l'ús d'un ventilador: consumeix dues o tres vegades menys.
  5. Almenys una vegada a l'any s'han de netejar els filtres de l'aire condicionat per a eliminar la pols, el pol·len i les fibres. Ajuda a combatre les al·lèrgies i al fet que l'equip sigui més eficient.
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta