Cinc detinguts després d'haver robat cablejat de coure a empreses de Ponent

REDACCIÓ
Publicat: 
27-02-2024
Actualitzat: 27-02-2024 10:01
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cinc detinguts després d'haver robat cablejat de coure a empreses de Ponent
    Peu de foto: 
    Mossos d'Esquadra

Van ser detinguts després de vendre 500 quilos a una deixalleria


Cinc individus d'entre 20 i 28 anys van ser arrestats pels Mossos d'Esquadra per robatoris de coure a empreses del Pla d'Urgell i les Garrigues. Els detinguts van ser capturats a Esparreguera després de vendre 500 quilos de cable de coure en una deixalleria.

El primer succés va tenir lloc el 16 de desembre a Bellvís, on es va perpetrar un robatori de cablejat de coure en una empresa, provocant la interrupció de la seva activitat a causa dels danys patits. El segon cas va tenir lloc la matinada del 21 de febrer en una empresa de Juneda.

En el primer cas, els lladres van tallar l'electricitat i, després de destrossar les canonades i arquetes per on passava el cablejat, el van arrancar amb una excavadora trobada al mateix recinte. Després van trossejar i pelar el cablejat en un terreny proper per vendre'l. L'empresa va calcular que els danys superaven els 400.000 euros.

A partir d'aquests fets, es va iniciar una investigació que va permetre identificar quatre persones, sobre les quals no es sabia la residència, encara que hi havia indicis que vivien a l'àrea metropolitana de Madrid i es desplaçaven per tot l'estat per cometre robatoris d'aquest tipus.

En el segon cas, la matinada del 21 de febrer, el modus operandi va ser similar, i van sostreure una gran quantitat de cablejat de coure que van trossejar i pelar a la mateixa zona.

En conèixer aquest cas, i davant la sospita que els lladres intentarien vendre el coure abans de tornar a Madrid, els investigadors van activar una alerta policial amb les dades obtingudes durant la primera valoració del robatori.

A primera hora del matí del dia següent, una patrulla de la policia local d'Esparraguera va alertar que havia detectat en un carrer de la població un vehicle ocupat per cinc homes que coincidia amb la descripció dels sospitosos. Els lladres ja havien venut el cablejat que havien sostret la nit anterior i acabaven de dipositar els diners en una entitat bancària d'Esparraguera.

Els investigadors van descobrir poc després que els detinguts havien venut més de 500 quilos de cable de coure net en una deixalleria del municipi.

La investigació segueix oberta i no es descarta que els arrestats siguin investigats per altres robatoris de coure a Catalunya.

Els cinc detinguts van comparèixer dissabte davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Martorell.

Comparteix

També t'interessarà