Cinc lleidatans a la final de la Copa del Món de la Seu

S. CAUFAPÉ
31-08-2017
Actualitzat: 31-08-2017 11:42
  • Cinc lleidatans a la final de la Copa del Món de la Seu

El Parc Olímpic del Segre serà l’escenari, del 8 al 10 de setembre, de la final de la Copa del Món d’eslàlom, amb la participació de 272 palistes, dels quals cinc són lleidatans. El Cadí Canoe Kayak hi estarà representat per Marta Martínez en el C1 femení, per Núria Vilarrubla i Annebel van der Knijff en el K1 femení i per Miquel Travé en el C1 masculí. En aquesta última categoria, també estarà Dani Marzo, que competeix amb el club Capitán Nemo. La selecció estatal la completen set palistes, entre els quals destaca Maialen Chourraut, establerta a la Seu des de fa diversos anys i que competeix en K1 al costat d’Irati Goikoetxea i Marta Martínez. Villarrubla i Van der Knijff estaran acompanyades en el C1 per Klara Olazabal, mentre que Travé i Marzo formaran equip amb Ander Elosegui. En K1 masculí, competiran Samuel Hernanz, Joan Crespo i David Llorente, que prendrà part també de la modalitat cros.

A la Seu d’Urgell poden decidir-se la majoria dels campions, a pesar que aquest cap de setmana Ivrea (Itàlia) acull la quarta i última prova de la Copa del Món. Chourraut té moltes opcions d’estar en la lluita per les primeres places en C1, mentre que Vilarrubla i Olazabal són al top ten de K1. Chourraut i Vilarrubla són els dos principals trumfos de la selecció estatal a la Seu i han sigut medallistes aquest any, amb l’or de Maialen en la prova inaugural de Praga i la plata de Núria a Markkleeberg.

També destaca la inclusió a l’equip absolut de Travé, que competeix en categoria júnior, però que en el Mundial de la categoria va aconseguir tres medalles de plata. Segons Francesc Ganyet, gerent del Parc Olímpic i membre de l’organització de la final de la Copa del Món, “el Miquel és un exemple de la fornada de nous palistes, que pugen amb molta força, com demostren els seus resultats”. De fet, la lleidatana Laia Sorribes es va quedar a pocs punts d’aconseguir la classificació per a aquesta Copa del Món.

Per la seua part, Albert Batalla, alcalde de la Seu, va destacar l’impacte econòmic de la Copa del Món i la importància de l’esport en aquesta ciutat: “Som de les poques ciutats que podem dir que hem portat atletes a tots els Jocs Olímpics des de principis de la dècada dels noranta.”