⏯️ Cinc minuts de silenci a la nuclear d'Ascó pel bomber mort

ACN
25-11-2021
  • ⏯️ Cinc minuts de silenci a la nuclear d'Ascó pel bomber mort

Els treballadors de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, han fet cinc minuts de silenci a l'interior de les instal·lacions en record de bomber que va morir aquest dimecres per inhalació de CO2 i en suport a les altres tres persones que van resultar ferides. L'Ajuntament d'Ascó s'ha sumat a les mostres de condol que ja han fet arribar als familiars l'Associació Nuclear Ascó– Vandellòs (ANAV), els sindicats UGT i CCOO. "Només ens queda sumar-nos al dolor de la família els amics i companys del treballador en aquests moments complicats que estan passant", ha dit l'alcalde, Miquel Àngel Ribes. Ribes ha agraït "la rapidesa en què van actuar" els serveis d'emergències de la Generalitat i de la central.

L'alcalde d'Ascó, Miquel Àngel Ribes, ha lamentat l'accident laboral de la nuclear on ha perdut la vida un bomber de l'empresa Falck, de 42 anys, i ha assenyalat que no ha tingut "cap afectació radiològica". La fuita de CO2 es va produir a la cota +35 de l'edifici elèctric i la víctima va socórrer els companys de la brigada que feien tasques de manteniment del sistema contra incendis i va poder salvar la vida d'una treballadora que es trobava a la zona de perill. Hi ha hermetisme encara sobre les causes de la fuita.

Alguns treballadors comentaven entre ells l'incident, afligits i amb preocupació perquè creuen que l'abast hauria pogut ser més greu. L'accident va coincidir amb un canvi de torn i en la recta final de la recàrrega de combustible de la unitat I, a diferència de dies enrere que s'estava a ple rendiment. Les instal·lacions es troben en el procediment d'arrencada i de reconnexió a la xarxa elèctrica.

A les dotze del migdia, internament, s'han fet cinc minuts de silenci per la víctima i els tres ferits.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?