Ciutadans Lleida proposa l'ús d'hotels per a allotjar els temporers de la fruita

REDACCIÓ
06-04-2020
  • Ciutadans Lleida proposa l'ús d'hotels per a allotjar els temporers de la fruita

La portaveu de Cs Lleida, Ángeles Ribes, ha proposat en la Junta de Portaveus telemàtica d'aquest dilluns la creació d'un conveni entre organitzacions agràries i establiments hotelers per a facilitar l'allotjament a aquells treballadors temporals que s'uneixin per a la imminent campanya de la fruita i no disposin de llar.

La proposta de Ribes s'emmarca a la meitat de la crisi sanitària i econòmica provocada pel *Covid-19 i la seva afectació en la pròxima campanya de la fruita estival. La portaveu assegura que “en aquest context, l'impacte logístic impedeix el desplaçament normal entre països” i que el “impacte econòmic ha suposat que milers de persones perdin el seu treball i busquin alternatives”. Sumat a aquesta conjuntura, Ribes incideix en què “els establiments hotelers poden veure la temporada alta espatllada per aquesta situació”.

A la petició d'allotjar temporers en hotels, la representant de la formació taronja afegeix “usar l'Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí com a intermediari entre les persones demandants d'ocupació i les entitats agràries que requereixin treballadors”.

Finalment, la portaveu de Cs també ha sol·licitat que la *Regidoría de Polítiques i Drets de les Persones elabori un informe sobre sobre l'impacte que pot suposar la crisi provocada pel *COVID-19 en la campanya de la fruita d'aquest 2020.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?