Clàudia Riera, o com la dansa et canvia la vida

LLEIDACOM /Gerard Amigó
29-03-2019
  • Clàudia Riera, o com la dansa et canvia la vida

Segurament alguna vegada heu sentit a parlar sobre les dificultats que tenen els ballarins per fer-se un lloc en el món de la dansa.  Són moltes les persones que any rere any volen millorar les seves qualitats i seguir formant-se per anar millor preparats en càstings per actuar en musicals, participar en programes televisius o per fer gires amb grups de música. Amb només 23 anys, la Clàudia Riera, ha vist com en poc temps la vida li ha fet un gir de 360 graus. Ha passat de ballar a l’escola Dancescape a fer-ho al plató del concurs televisiu ‘Fama a Bailar’ i formar part de Lola Indigo.

Ben cert és que aconseguir el que està vivint la Clàudia no és un camí de roses, però si una persona té un talent innat, i té dedicació, ganes i treball, l’èxit és més a prop. Quan només tenia 8 anys va començar a moure l’esquelet emmirallant-se amb la seva germana. Just quan va complir la majoria d’edat, i després d’haver fet algunes substitucions a l’escola Dancescape, Clàudia Riera va fer els seus primers passos com a professora a l’acadèmia.

Es considera una ballarina versàtil que domina diferents registres com l’elegància, el control corporal, els canvis d’energies i la precisió. Conversant amb ella te n’adones de  la gran feina que hi ha al darrere per arribar a tenir aquesta presència a l’hora d’actuar. Especialitzada en dansa urbana, també ha ballat dansa contemporània, balls llatins, dancehall, entre altres. “Penso que un ballarí s’ha de formar en molts estils per ser més complet i poder aplicar diferents coneixements i tècniques a la seva dansa”, explica Riera.

La seva participació al programa 'Fama a Bailar' la recorda com una “muntanya russa”, amb moments enriquidors a nivell personal, on va aprendre de grans coreògrafs, i al mateix temps moments més durs per l’exigència del concurs. “El pas pel programa em va ajudar a obrir la ment, a coneixe’m més, superar-me, i aprendre a valorar-me, perquè em vaig arribar a sentir inferior en moltes ocasions però vaig saber tirar endavant”. Ella es va quedar a les portes d’accedir a la final, però per aquells que l’han vist créixer a la pista de ball, és tota una guanyadora.

'Fama a Bailar' ha canviat la vida d’aquesta ballarina, que ara és tota una influencer a Instagram on el seu compte @claudia_fab18 té més de 38.000 seguidors. Tot va anar molt ràpid, perquè uns mesos després de sortir del programa va engegar el projecte en el que es troba treballant actualment, Lola Indigo. El grup està encapçalat per la concursant d’Operación Triunfo, Mimi, acompanyat de quatre ballarines. Lola Indigo s’ha donat a conèixer pel gran èxit del videoclip ‘Yo ya no quiero na’, amb més de 60 milions de visites a Youtube i una gira per tota Espanya. Tots aquests èxits no són gratuïts, requereixen d’assajos d’entre 4 i 8 hores al dia per preparar la nova gira, amb la que volen continuar sorprenent als seus fans.

Al talent d’aquesta setmana li agrada viure el present, gaudir del moment i no pensar gaire en el futur: “Fa uns mesos no m’hagués imaginat que formaria part de Lola Indigo, i vaig haver de prendre decisions importants en pocs temps”.  Ens confessa que una gira per Llatinoamèrica seria una passada, i que, com tot artista, en un futur, si té la oportunitat, li agradaria anar als Estats Units. Ens confessa que per ella la Meca és Los Angeles.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta