Codorníu acorda amb la Paeria la cessió del cementiri de Raimat

S.E.
21-05-2019
  • Codorníu acorda amb la Paeria la cessió del cementiri de Raimat

La Paeria i l’empresa Codorníu SA, propietària del cementiri de Raimat, han arribat a un principi d’acord perquè cedeixi aquest equipament, de 1.560 m² i que data del 1955. Així ho va anunciar ahir l’alcalde, Fèlix Larrosa, després de reunir-se amb el director general dels cellers de Raimat, Joan Esteve. La Paeria assumirà la titularitat del cementiri, que podrà cedir després a l’entitat municipal descentralitzada. El consistori invertirà 98.351,75 euros en l’adequació a la normativa de Policia Sanitària i Mortuòria amb l’habilitació d’un dipòsit de cadàvers, un espai per enterrar restes procedents d’avortaments i que serveix com a ossera i instal·lacions d’aigua i serveis higiènics, així com una ampliació amb 60 nínxols (dos fases de 30) perquè tingui vida durant deu anys. Larrosa va indicar que demanaran una subvenció de la Diputació.

L’empresa, per la seua part, cedeix diversos terrenys, uns dels quals es destinarà a la construcció de la nova depuradora de Raimat. A més, s’està treballant per a un acord perquè la de Codorníu passi a ser gestionada per Aigües de Lleida, d’acord amb els requeriments de l’Agència Catalana de l’Aigua. Esteve va emmarcar aquest acord en la “responsabilitat social de Codorníu, que ha portat a fer progressives cessions d’equipaments”. Així mateix, l’alcaldessa pedània de Raimat, Eva Horcajada, va afirmar que des del 2017 treballa en aquesta qüestió i es va mostrar “molt contenta que el cementiri sigui al final del poble perquè s’ho mereix”.

En un altre ordre de coses, Esteve va informar el consistori dels canvis en l’accionariat de Codorníu, que va ser adquirida per Carlyle, i va assegurar que manté el compromís amb Raimat amb una inversió de dos milions aquest any al celler, la planta embotelladora i noves vinyes. Larrosa va mostrar satisfacció per l’aposta de Codorníu i va destacar que l’empresa és un referent industrial i turístic per a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?