COELL urgeix a crear xarxa entre les dones per fomentar oportunitats per a la seva ocupabilitat

REDACCIÓ
16-06-2021
  • COELL urgeix a crear xarxa entre les dones per fomentar oportunitats per a la seva ocupabilitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

La Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) ha presentat avui les conclusions de la Jornada “Les dones i la seva ocupabilitat”, iniciativa impulsada per l’Espai Dona Lleida en col·laboració amb la consultora d’innovació  Monday Happy Monday, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida en què hi ha participat ens socials i empresarials de Lleida.

En el decurs de l’acte -que ha comptat amb la participació del president de COELL, Sr. Josep M. Gardeñes, el 7è tinent d’alcalde de la Paeria, Sr. Paco Cerdà, la pedagoga Sra. Alícia Linares i la psicòloga Sra. Maite Moreno ambdues de Monday Happy Monday i la Sra. Ana Velasco, de l’Espai Dona Lleida- s’han posat damunt la taula els principals reptes a assolir després d’haver reflexionat i analitzat la situació actual de les dones i el mercat de treball a les comarques de Lleida.

En aquest sentit, s’ha subratllat la necessitat d’empoderar les dones impulsant i creant xarxes entre elles mateixes per tal de fomentar les oportunitats d’ocupabilitat a les Terres de Lleida.

Al mateix temps, s’ha deixat palès la dificultat d’establir un retrat exacte de la situació actual de la dona en el mercat laboral atesa l’escassedat de dades.

Aquests són els dos reptes locals que COELL vol abordar en els propers mesos per tal d’avançar en pro d’una societat més igualitària. En aquest sentit, en el decurs de la jornada s’ha destacat també la necessitat d’assolir una Lleida com a referent d’emprenedoria femenina, tenint en compte que compta amb àmbits econòmics capdavanters com són l’agroindústria o l’espai rural.

D’altra banda, s’ha incidit igualment en el fet que la pandèmia ha eixamplat la bretxa de gènere, tenint en compte que la crisi econòmica provocada per la pandèmia ha afectat de manera desproporcionada a les dones, empleades majoritàries de sectors econòmics dedicats al sector serveis, d'alt contacte social i baixos salaris i que ha estat un dels més afectats per aquesta nova realitat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta