Col·lapse per renovar el DNI: Gairebé dos mesos per obtenir un cita

REDACCIÓ
Publicat: 
08-07-2022
Actualitzat: 08-07-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Col·lapse per renovar el DNI: Gairebé dos mesos per obtenir un cita
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Subdelegació del Govern a Lleida)

FACUA-Consumidors en Acció ha dut a terme una anàlisi en les 50 capitals de província i les dues ciutats autònomes per a comprovar en quina situació es troben les oficines d'expedició i renovació del DNI i Passaport, tenint en compte que els sindicats CSIF, UGT i CCOO han denunciat el "col·lapse" que existeix en moltes d'elles.

Aquest estudi, que ha estat presentat en roda de premsa per la presidenta de FACUA, Olga Ruiz, recull els resultats obtinguts després de consultar, amb data de 6 de juliol, quan s'ofereix a l'usuari la primera cita per a renovar o emetre el DNI o Passaport en les 95 unitats de documentació que existeixen repartides entre les 50 capitals de província, a més de Ceuta i Melilla.

Tenint en compte aquesta anàlisi, FACUA demana al Ministeri de l'Interior que es cobreixin les 2.500 places vacants de personal no policial, alguna cosa que alleujaria l'elevada càrrega de treball amb la qual compta avui dia la majoria de les oficines d'expedició i renovació de DNI i Passaport.

L'associació demana a més que es millorin les condicions laborals del personal no policial i se'ls doti de mitjans tècnics suficients perquè puguin exercir el seu treball amb garanties. Els resultats d'aquest informe han estat enviats al Defensor del Poble i a Fernando Grande-Marlaska, ministre de l'Interior.

Una vintena d'oficines ofereixen cita dins de dos mesos

De les 95 oficines consultades, 23 d'elles tenen disponibilitat per a setembre. És a dir, pràcticament en una de cada quatre unitats l'usuari ha d'esperar fins a dos mesos per a poder dur a terme el tràmit d'expedició o renovació del DNI o Passaport.

Entre les oficines que es troben més congestionades estan les quatre que existeixen a Sevilla capital, cinc de les set que hi ha a Barcelona o dues de les tres de València i de Màlaga. A més d'aquestes grans ciutats, també es dilata la cita fins a dos mesos en altres de menor grandària com Conca, Ciudad Real, Melilla, Girona o Logronyo.

Comparteix

També t'interessarà