Com afecten les pantalles a la nostra visió?

02-12-2019
  • Com influeixen les pantalles a la nostra visió?

Cada vegada és més habitual l'ús de les pantalles en la nostra vida quotidiana. Encara que sigui per motius laborals, és cert que el temps davant de les pantalles digitals s'incrementa després del treball. El motiu és lògic, i és que l'auge de les xarxes socials ens manté actives consultant-les amb el mòbil, portàtil o la tauleta. No obstant això, independentment de l'ús que es vagi a donar a les pantalles, sempre és necessari tenir present uns consells i recomanacions, no tan sols sobre la freqüència que s'han d'utilitzar, sinó també sobre la posició més adequada per a evitar molèsties musculars, entre altres. Així mateix, també és convenient conèixer com influeix la seva exposició prolongada en la salut visual. En aquest sentit, des dels centres Natural Optics ens proporcionen informació sobre els símptomes de les pantalles en els ulls. 

Símptomes de les pantalles: influeixen en la nostra visió! 

Com a primera recomanació, en utilitzar les pantalles digitals ha de mantenir-se una posició ergonòmica adequada. Però, no sols la posició corporal és important per a millorar el confort i el rendiment. A més, hi ha altres factors que influeixen en el rendiment, i fins i tot, en la salut visual. I és que una adequada il·luminació és un factor molt important per a tenir en compte en utilitzar les pantalles. Però penses que són només les úniques recomanacions per a prevenir els símptomes de les pantalles en els ulls? La resposta és no… En realitat, per l'ús prolongat de les pantalles digitals és freqüent que es produeixi sequedat ocular. Encara que, la condició coneguda com a ull sec, no és l'única molèstia que es pot manifestar. De fet, l'exposició prolongada a les pantalles pot induir visió borrosa en lluny. Especialment molesta sobretot en pacients joves als quals se'ls manifesta un espasme acomodatiu. 

I aquests símptomes de les pantalles en els ulls poden evitar-se i com? Sí, amb uns bons hàbits en utilitzar els mòbils, ordinadors, tauletes o portàtils es poden intentar prevenir. Continua llegint! Des dels nostres centres d'optometria situats per tota Espanya te'ls expliquem perquè cuidis els teus ulls. 

Consells de salut visual en utilitzar les pantalles 

En concret, un dels consells més recomanables per a evitar molèsties en els ulls és realitzar descansos visuals. De fet, les molèsties en la visió per l'ús de les pantalles es manifesten per no descansar els ulls. Precisament, és necessari cada 45 minuts aproximadament en prop descansar la visió. I com podem llavors prevenir els símptomes de les pantalles en la visió? Molt senzill, mirant al lluny durant uns 5 minuts els ulls descansaran del treball en visió pròxima. Això sí, sense mirar les pantalles en aquest període de descans. Però, també és molt important realitzar un bon parpelleig ja que contribuirà a lubrificar la superfície ocular. Així mateix, des dels centres Natural Optics recomanem si tens alguna molèstia en els ulls consultar amb els òptics-optometristes. Els nostres professionals et realitzaran un examen visual i t'aconsellaran per a prevenir molèsties per l'ús de les pantalles.


Especialistes de Natural Optics
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?