Com més edat, més suïcidis

SEGREcom
28-05-2016
  • Com més edat, més suïcidis

El risc que les persones majors de 75 anys es treguin la vida és tres vegades més alt que entre els joves de 15 a 24. A més, la taxa, que en la població en general és de 8,42 suïcidis per cada 100.000 habitants, s’eleva fins a superar els 22 entre els majors de 85 anys. Aquests van ser alguns dels aspectes sobre els quals es va alertar ahir en una jornada organitzada pel Servei de Suport al Dol de Ponent a l’Arnau de Vilanova. I és que es tracta d’un col·lectiu especialment vulnerable en el qual el suïcidi és més letal, ja que aconsegueixen el seu propòsit amb un nombre d’intents menor.

"Hi ha molts factors que expliquen que a partir dels 65 anys es dupliqui el risc de suïcidi. Són, per exemple, deixar el món laboral, problemes de salut o la solitud no volguda per la pèrdua del marit o la dona, un fill o un altre familiar", va explicar Albert Quiles, director de l’ONG Amics de la Gent Gran i un dels ponents de la jornada.

"La detecció precoç d’una tendència suïcida en aquest col·lectiu és essencial. Molts acudeixen a la nostra entitat per fer el dol i és llavors quan detectem les idees suïcides i podem derivar-los a psiquiatria", va apuntar Begoña Giménez, coordinadora de Suport al Dol de Ponent, entitat que atén cada any més d’un centenar de persones que han perdut un familiar. En aquest sentit, en el 86% dels suïcidis de persones grans, la víctima no havia rebut tractament psiquiàtric ni havia demanat ajuda.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?