Com podem cuidar la nostra salut per Nadal?

21-12-2018
  • Com podem cuidar la nostra salut per Nadal?

Durant les festes de Nadal ens oblidem de les pautes d'alimentació habituals, cosa que comporta un augment del nostre pes i pot afectar-nos negativament a la nostra salut. De fet, els espanyols podem engordar entre tres i cinc quilos durant aquestes dates, mantenint la resta de dies els hàbits alimentaris i fent algun tipus d'activitat física per no guanyar més pes. La clau no està en menjar menys sinó en triar millor el què menjarem. 

Uns quants consells molt bàsics que hauriem de seguir aquests dies són: 

  • Si no fas esport, almenys mou-te. Practicar exercici físic és essencial per a mantenir una bona salut. Si la mandra toca a la nostra porta, podem suplir la falta de voluntat caminant a tots els costats. Passejar mentre contemplem els carrers adornats, a més d'un plaer a la vista, ens ajudarà a mantenir-nos actius. Proposa't caminar 1 hora o 10.000 passes cada dia.
  • Per Nadal també es pot menjar saludable. Els menús equilibrats han de contenir vegetals, combinar-se amb aperitius lleugers en menjars i sopars i no ser excessivament abundants. A més, són preferibles els plats elaborats al forn o a la planxa.
  • Lo natural és sa. Evita els plats precuinats i ultraprocessats, que mai seran tan saludables com els que podem cuinar nosaltres mateixos.
  • El dolç, en la seva justa mesura. No abusis dels dolços com el torró, els polvorons i els bombons. Si els consumeixes, que sigui en petites quantitats i els dies assenyalats. En les etiquetes dels dolços hem de buscar ingredients de qualitat (fruita seca, mel, ou o cacau) evitant, per norma general, el sucre, olis refinats de mala qualitat i greixos hidrogenats.
  • No abusis de l'alcohol. L'alcohol té un efecte negatiu sobre el nostre organisme i proporciona “calories buides” (sense cap valor nutricional) que col·laboren a l'augment de pes, per la qual cosa és necessari limitar la seva ingesta, especialment si hem de conduir. L'aigua amb gas o l'aigua de sabors són alternatives saludables a l'alcohol. 
  • Sobretot, gaudeix. Si la teva alimentació habitual és sana i equilibrada i els excessos es realitzen només en els dies assenyalats, no has de preocupar-te per la teva salut. A més, diferents estudis científics han demostrat que el plaer i el gaudi del menjar són essencials en una dieta saludable. 
DRA. ROCÍO BUENO
Coordinadora de l'Àrea de Nutrició de HLA Perpetuo Socorro 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next