Com podem deslliurar-nos de l’acne?

11-02-2019
  • Com podem deslliurar-nos de l’acne?
  • Com podem deslliurar-nos de l’acne?

Teniu acne i us preocupa perquè teniu la sensació que cada dia us surten més grans? Diuen que és millor no tocar-los, però us amoïna pensar que potser quedin marques? Esteu buscant un tractament efectiu que els pugui eliminar?

L’acne és un trastorn de la pell molt freqüent que comporta l’aparició de grans i punts negres a la cara, però també a l’esquena, al coll i al tòrax. Principalment, afecta adolescents i adults joves i té tendència a millorar després dels 30 anys d’edat. Tot i que no es tracta d’un trastorn greu, la seva aparició pot comportar un impacte a les persones afectades.

Hi ha diferents tractaments disponibles que es recomanen en funció de la gravetat de l’acne i de si s’acompanya d’inflamació. En qualsevol cas, s’ha de tenir en compte que la cura i higiene de la pell és fonamental.

Què podem fer per eliminar-lo?

Sempre es recomana tenir cura de la pell i l’ús de productes o preparats específics per a l’acne de venda lliure a la farmàcia. En els casos lleus es poden fer servir preparats que s’apliquen de forma local a la pell i que poden incloure alguns medicaments com l’àcid salicílic, el peròxid de benzoïl o el sulfur, entre altres. Tot i això, l’efectivitat real d’aquests productes és limitada.

En casos més greus i en funció de si l’acne produeix inflamació o no, es poden utilitzar diferents medicaments d’aplicació tòpica (cremes, gels, etc.) o orals (comprimits, càpsules). El vostre metge us recomanarà el tractament més adient.

DEPARTAMENT DE SALUT DE LA GENERALITAT
Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next