Com podem prevenir la fatiga visual?

17-02-2020
  • Com podem prevenir la fatiga visual?

Les consultes més populars en les nostres òptiques normalment tenen a veure amb la presència dels errors refractius com la miopia, hipermetropía, astigmatisme o la presbícia. A vegades, aquestes alteracions visuals estan associades als hàbits que realitzem durant el dia a dia, com per exemple dedicar molt de temps d'atenció en visió pròxima poden manifestar-se símptomes de la fatiga visual. Sens dubte, és una condició molt molesta. Però, en qui pot manifestar-se la fatiga visual? Concretament, en pacients joves en llegir, mirar el mòbil, treballar o fer altres tasques durant moltes hores en prop. 

Per aquest motiu, és molt important conèixer els símptomes de la fatiga visual per a saber com prevenir-la. Des de Natural Optics ens informen de 5 símptomes de la fatiga visual. 

Símptomes de la fatiga visual, quins són?

Davant qualsevol molèstia realitza una revisió visual. La fatiga visual indueix un conjunt de conseqüències que, davant la seva presència és recomanable realitzar una revisió visual en l'òptica. Els símptomes més comuns són: 

  • Visió borrosa. És un dels símptomes de la fatiga visual més característic. Quan dediquem moltes hores de treball en prop es produeix dificultat d'observar els objectes nítids en visió llunyana
  • Dificultat en visió nocturna. En tenir una visió de nit més deficient, les llums dels cotxes o els semàfors poden enlluernar-nos
  • Sequedat ocular. És molt comú que quan destinem moltes hores d'atenció en la visió pròxima l'ull, aquest es ressequi. Per això, és convenient parpellejar constantment i fins i tot utilitzar llàgrimes artificials
  • Llagrimeig. És una altra de les conseqüències que pot induir la fatiga ocular. Precisament, el llagrimeig es produeix a conseqüència de la presència de l'ull sec
  • Coïssor als ulls. També és molt freqüent que els pacients percebin aquesta sensació. Precisament, està relacionada amb la sensació de sequedat ocular induïda per excés d'hores en prop. 

Tots els símptomes nomenats anteriorment, poden arribar a ser molt molestos, però, com es poden prevenir? Continua llegint per saber més sobre la prevenció dels símptomes de la fatiga visual. 

Com prevenir els símptomes de la fatiga ocular?

Per poder evitar totes aquestes manifestacions, s'aconsella realitzar descansos visuals cada 60 minuts. Per exemple, és convenient mirar al lluny de 5 a 10 minuts durant cada 60 minuts de dedicació en prop. A més d'utilitzar lents oftàlmiques amb filtre a la llum blava ja que són molt recomanables per a reduir la fatiga ocular. 

També s'aconsella la utilització d'un tractament antirreflectant a les lents, per a poder eliminar aquests reflexos tan molestos al mirar qualsevol dispositiu digital.


Especialistes de Natural Optics
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta