Com preparar la nostra farmaciola per marxar de vacances?

REDACCIÓ
12-08-2019
  • Com preparar la nostra farmaciola per marxar de vacances?

Abans de marxar de viatge, cal recordar-se de preparar amb suficient antelació una petita farmaciola.

Aquesta farmaciola ha d’incloure medicaments bàsics per tractar trastorns comuns, com febre, mal d’estómac o mal de cap, material de primers auxilis i altres articles que es puguin necessitar durant l’estada al lloc de destí. 

A l’hora de preparar-la i seleccionar la quantitat de medicaments i articles necessaris, s’ha de tenir en compte la durada del viatge.

Què hi ha d'haver a la farmaciola?

Pel que fa als medicament imprescindibles, no t'has d'oblidar els analgèsics, que t'ajudaran a tractar el dolor, les inflamacions i abaixant la febre, algun antidiarrèic, i repel·lents d'insectes,col·liris i llàgrimes artificals, i la teva medicació d'ús personal.

A la teva farmaciola tampoc pots oblidar tota una sèrie de material de cures, com gases, benes, tirites, esparadrap, un termòmetre. 

Què no hi ha d'haver?

Sí important és saber que has d'endur-te a la teva farmaciola quan marxes de vacances, també és necessari que tinguis clar que és el que no hi ha d'haver.

Medicaments caducats. 

Medicaments que van ser receptats fa molt temps i que ja no es fan servir. 

Medicaments en mal estat. 

Medicaments sense el prospecte ni l’envàs original. 

Col·liris encetats. 

Tisores i pinces rovellades o en mal estat.

I recordeu que si planifiqueu un viatge a un país amb risc per a la salut, cal que concerteu amb suficient antelació, una visita als centres de vacunació internacional. 

 

Departament de Salut de la Generalitat
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta