Com refrescar-nos a la feina?

05-08-2019
  • Com refrescar-nos a la feina?

Tenim clar que tant a casa com a l'exterior ens hem de protegir de la calor, però i a la feina? Les altes temperatures també poden suposar un risc per a la salut de les persones que fan tasques pesades o treballs a l'aire lliure. Per això, empreses i treballadors han d'adaptar l'organització del treball en períodes de forta calor i adoptar mesures que ajudin a prevenir cops de calor o deshidratacions. 

El primer que cal tenir en compte és que les temperatures extremes fan que l’organisme necessiti més energia i, per tant, en les hores de més calor, especialment entre les 11h i les 16h, cal reduir l'esforç físic i intentar fer ús d'ajudes mecàniques i prioritzar-les davant de les tasques manuals.

Mentre es fan treballs a l'exterior, convé buscar les zones d'ombra i vestir-se amb roba clara, ampla i fresca, que cobreixi la major part de la superfície del cos, així com portar, sempre que sigui possible, una gorra o un barret de teixit transpirable per protegir el cap. A més, és molt important beure, cada 15-20 minuts, un got d'aigua fresca (10-12ºC), encara que no es tingui set, i descansar en llocs frescos.

Alguns consells relacionats amb l'alimentació poden contribuir a prevenir els efectes de la calor, com ara fer menjars lleugers que ajudin a reposar les sals perdudes per la suor (amanides, fruites, sucs...) i evitar les begudes alcohòliques, amb cafeïna o molt ensucrades. També es recomana anar ben descansat a la feina. 

Finalment, convé recordar que, si es treballa a l'aire lliure, cal posar-se crema crema solar 20 minuts abans de començar la jornada i regularment al llarg del dia. En aquest cas, per protegir la pell de la radiació ultraviolada, és aconsellable factor de protecció 30 o superior en les zones cutànies exposades al sol.


Departament de Salut de la Generalitat
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next