Com sobreviure al canvi de temperatures i altres realitats de la tardor

LLEIDACOM/ Griselda Mas
10-10-2018
  • Com sobreviure al canvi de temperatures i altres realitats de la tardor

La tardor ja és aquí: fred al matí, calor a la tarda, ara pluja o vent, jaquetes i jerseis de màniga llarga... La tardor ens fa tornar bojos a l'hora de vestir i de viure, bàsicament. Els refredats en són un dels protagonistes d'aquesta època de l'any i per a posar seny a la nostra rutina, us expliquem què fem inconscientment o què hauríem de fer davant aquest canvi de temperatures i clima. Ànims!

Abrigar-se per capes. Es tracta d'anar posant i traient roba, per exemple: samarreta de màniga curta, jersei llarg per sobre i per acabar de rematar-ho, una jaqueta o parca. Quan arribis a la feina, et treus la jaqueta, i a mig matí el jersei de màniga llarga. Quan surtis de la feina al migdia aniràs en màniga curta i ho agrairàs.

Carregar roba com una mula. L'inconvenient d'anar per capes és que després et tocarà carregar-ho tot als braços. Així doncs, et recomanem portar una motxilla guay per posar-ho tot dins i caminar lliure pels carrers.

Refredar-se. Bueno, bueno, bueno... el gran protagonista de la tardor. Nas congestionat, tos constant, ulls llagrimosos i inflats, otitis, faringitis, angines, paracetamol, antigripals i CAPs atapeïts de gent. Tot un espectacle per a la salut pública i que hem de parar compte. Netejar-se les mans és una bona forma de prevenció!

El retorn de les infusions i el té bullint. L'estil british és molt posturil i un dels seus distintius són el té earl grey amb llet o simplement una infusió amb menta. A la feina o a casa, un té quasi bullint baixa de glòria mentre mireu per la finestra i veieu com diluvia. Això sí, pareu compte amb la temperatura a què poseu el micro, que potser acabeu amb la llengua fregida.

Treure la manteta. Un cap de setmana amb la teva parella, els gossos o un petit grup d'amigues. Tot i estar empegats al sofà teniu fred i algun il·luminat s'alça, va a l'armari i treu el més esperat: la manteta! Després d'estar-se mesos morint-se del fàstic, ara torna per ser la protagonista de la dita: "Sofá, peli y manta". Ja veureu que, al cap d'una estona, us molesta i la deixareu tirada pel sofà...

Autoregular-se la temperatura corporal. Una manera molt intel·ligent de controlar la nostra temperatura corporal és al llit (a veure què penseu). Ens referim a totes aquelles persones que si estan dins del llit ben tapats, tenen calor. I si estan destapats, tenen fred. Així doncs, la millor forma d'autoregular-nos és tenint un peu o cama dins el llit, i l'altre fora. La veritat és que funciona ;)

Dies curts. Un dels motius per tenir depressió postestiu és que es fa fosc abans. Si a l'estiu a les 22h s'hi veia, ara a les 19:30h ja és de nit. És molt trist.

Ser un gurú de la moda. Gent amb màniga curta i mocador al coll, o faldilles curtes i botes d'hivern. Ser un gurú de la moda a la tardor és possible. Ens tornem bojos? No, simplement ens agrada barrejar roba i queda genial. I ja no parlem de les jaquetes de cuir, les texanes i les bombers. Ens encanten!

El paraigua, un gran aliat. Un altre aspecte molt british és la pluja, i enguany no ens quedem curts. El paraigua s'està tornant un bàsic en el nostre dia a dia: a l'estiu, pel sol i els seus efectes negatius per la pell. I ara, per la pluja. 

Els arbres es queden calbs. Tot i que els arbres de la Rambla Ferran s'han quedat atrapats en una tardor permanent, normalment aquests comencen a canviar el color de les seves fulles i perdre-les. Un regal per a la vista i un perill, ja que pluja + fulles: morros a terra.

Productes de temporada. Ens salten les llàgrimes d'emoció quan veiem figues, castanyes, moniatos, magranes i més aliments de temporada als mercats i supermercats. Un dels motius pels quals ens encanta la tardor!

Aprendre a cuidar-se. Possiblement és de sentit comú, però no està de menys recordar que a partir d'ara que canvia el temps, t'has de saber cuidar. És molt important que controlis els canvis de temperatures, i no surtis amb el cap moll al carrer perquè pots agafar una galipàndria. 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta