Comença la plantació d'arbres dels Canals d’Urgell al Pla d’Urgell

REDACCIÓ
Publicat: 
06-12-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença la plantació d'arbres dels Canals d’Urgell al Pla d’Urgell
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu - (Foto: Diputació de Lleida)

S’ha iniciat la plantació de l’arbrat dels Canals d’Urgell al Pla d’Urgell, una actuació cofinança per fons FEDER, la Diputació de Lleida i els 8 municipis participants (Barbens, Linyola, Vilanova de Bellpuig, Golmés, Mollerussa, Palau d’Anglesola, Bellvís i Torregrossa). Es tracta d’una actuació inclosa en el projecte ‘Paisatges de Ponent’, amb un import d’adjudicació de 158.871,72€.

El projecte consisteix en la plantació arbòria a les banquetes del Canal; concretament, es plantaran 1.376 arbres (freixes, àlbers, lledoners, plataners i aurons negres) al llarg de 13,78 km, a les sèquies 2a, 3a, 4a i al canal auxiliar.

L’objectiu d’aquesta actuació és el de preservar la funció principal de transport i capacitat hidràulica que desenvolupen les sèquies i canals; garantir l’estabilitat dels marges de la xarxa de canals; assegurar el pas i trànsit de vehicles de servei i manteniment pels camins de les banquetes, i garantir el reg de manteniment.

També se centra en permetre el manteniment i desbrossat amb maquinària de la vegetació herbàcia i arbustiva entre els arbres i espais lliures o camins; preservar l’accessibilitat i maniobrabilitat de vehicles entre els camins de servei i la resta de la xarxa viària; conservar les infraestructures associades; minimitzar les afeccions dels arbres a tercers o veïns per ombra i arrels per proximitat o perjudici a xarxes de reg, així com preservar la seguretat d’usuaris i vehicles respecte els canals i marges.

Comparteix

També t'interessarà