Comença la rehabilitació de l’antic escorxador d’Agramunt

REDACCIÓ
10-11-2021
  • Comença la rehabilitació de l’antic escorxador d’Agramunt

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica, ha aprovat recentment l’acta de comprovació del replanteig del projecte de rehabilitació de l’antic escorxador d’Agramunt.

La primera fase del projecte centra la seva intervenció en la rehabilitació de les cobertes. Una actuació inclosa en el projecte Paisatges de Ponent, que compta amb un pressupost de 177.272,72 €, i està cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Agramunt.

L’actuació d’aquesta primera fase del projecte està centrada exclusivament en la intervenció a les cobertes i, preveu la rehabilitació dels elements estructurals de fusta i de les corretges, així com refer les parts de coberta ensorrades. L'acabat de la coberta existent se substituirà per fusta, es trauran les teules existents i se’n posaran de noves i es farà un poliment de tots els elements a conservar de l’estructura.

Pel que fa a les encavallades, s’ha decidit mantenir les existents, donat el seu especial valor històric. També es mantindran tots els ràfecs de l’edifici.

L’Escorxador d’Agramunt, construït l’any 1946, forma part del programa de reconstrucció que “Regions Devastades” desenvolupat en diferents pobles d’Espanya que van ser destruïts durant la guerra civil espanyola. L’arquitecte Lluís Domènech Torres, encarregat de la primera reconstrucció, també va projectar el mercat i altres equipaments d’Agramunt.

Aquest edifici desenvolupava el programa propi de l’escorxador i tenia una secció destinada a la parada de sementals, així com l’habitatge de l’administrador. La seva tipologia desplegava orgànicament el programa de necessitats, separant l’escorxador pròpiament dit de les quadres de cavalls mitjançant un pati que també servia d’accés del bestiar. El pati, al mateix temps, tenia dues parts, encara que actualment estan unificades.

Comparteix

També t'interessarà