Comença la restauració de l’ermita de la Pertusa d’Àger

M.M.B.
19-06-2018
  • Comença la restauració de l’ermita de la Pertusa d’Àger

L’empresa Coeco de Balaguer ha iniciat les obres de restauració de l’ermita de la Pertusa, a Àger, que suposarà una inversió de 74.000 euros. L’actuació compta amb una subvenció de més de 60.000 euros de la Diputació. Segons els tècnics, els treballs se centren en la restauració de la teulada, millora de les façanes, finestrals i actuacions per frenar la degradació interior, en especial les filtracions i humitat. Atesa la difícil orografia del terreny, es va treballar la possibilitat de transportar el material en helicòpter, opció que s’ha desestimat, de manera que seran els mateixos treballadors els que el portaran fins al temple.

L’objectiu és reutilitzar tota la pedra del mateix enclavament per la qual cosa només caldrà transportar el necessari per a la reconstrucció. La firma ja ha instal·lat una captació amb una mànega d’uns 300 metres per tenir aigua. Les obres duraran uns quatre mesos, encara que la intenció és tenir-les a punt com més aviat millor.

L’actuació principal s’abordarà la setmana que ve i contempla la instal·lació de bastides a la part més abrupta de la Pertusa per facilitar l’actuació a la part exterior de cara a reparar juntes i forats i frenar els efectes de l’erosió.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?