Comença la vacunació a les escoles contra el papil·loma humà, enguany també per als nois

ACN
Publicat: 
20-09-2022
Actualitzat: 20-09-2022 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comença la vacunació a les escoles contra el papil·loma humà, enguany també per als nois
    Peu de foto: 
    Albert Segura (ACN)

El Departament de Salut ha iniciat la campanya de vacunació en centres educatius contra el virus del papil·loma humà. Enguany, la gran novetat és la incorporació dels nois, motiu pel qual s'han adquirit unes 67.000 dosis que s'administraran en dues tandes. Aquest dilluns s'ha començat a administrar els vaccins als alumnes de l'Escola Roser Capdevila de Polinyà (Vallès Occidental), on la canalla assumia entre rialles nervioses i una mica de por a les agulles el que al cap i a la fi dura poc més de dos minuts, i té com al·licient que es duu a terme en un entorn conegut com el de l'escola i rodejat dels companys de classe. Aprofitant la vacunació contra el papil·loma humà, també s'administra la vacuna contra l'hepatitis A.

Fins ara, només es vacunava les nenes, i això feia que molts pares, segons Anna Guerra, infermera del CAP Polinyà, haguessin reclamat que també s'incloguessin els nois. "Per fi podem dir que els nens també els vacunem", diu. 

Fins a 67.000 dosis

Amb la incorporació dels nois en aquest curs escolar en la campanya del virus del papil·loma humà, se sumen a les noies, que ja es vacunen des del 2008. Catalunya és la primera comunitat autònoma que vacuna els nois contra aquest virus, i ha adquirit 67.000 dosis per un import de 3.135.600 euros.

La vacunació en les adolescents als 11-12 anys ha reduït en més d'un 60% la incidència de les berrugues anogenitals en noies entre 16 i 19 anys a Catalunya una dècada després. A més, les vacunes han donat una protecció indirecta als nois, amb una disminució d'entre el 4 i el 6% de les berrugues genitals, i també a les noies no vacunades. 

La vacuna contra el papil·loma humà s'administra en dues dosis durant el curs. A més, els de 6è de Primària també rebran les de la varicel·la, la macwy (meningitis), i també una segona de l'hepatitis A.

Comparteix

També t'interessarà