Comencen les sessions escolars d'Animac 2024 a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
12-02-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comencen les sessions escolars d'Animac 2024 a Lleida
    Peu de foto: 
    Animac

Més de 10.000 alumnes dels centres educatius de Lleida ciutat i demarcació participaran presencialment en les projeccions programades


Les Sessions Escolars d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, organitzada per l'Ajuntament de Lleida, han començat avui, 12 de febrer. Enguany tenen un format presencial al Teatre de La Llotja i també al CaixaForum Lleida. Estan adreçades a l’alumnat dels centres educatius de Lleida ciutat i demarcació, des d’educació infantil fins a secundària, amb tres seleccions de curtmetratges de recent creació, adaptats als diferents cursos acadèmics. La programació de les sessions escolars s’orienta en clau cinematogràfica i artística, i presenta un contingut social, educatiu i actual. Com en altres edicions, Animac facilita als centres educatius material didàctic per acompanyar el visionat de les peces d’animació.

Fins al 16 de febrer es faran un total de 20 projeccions (12 a La Llotja i 8 a CaixaForum), i està previst que hi assisteixin 10.337 alumnes de 38 escoles d’educació infantil i cicle inicial, 22 escoles de cicle mitjà i superior i 23 centres de secundària de la demarcació de Lleida. Concretament, les sessions de secundària, amb 1882 estudiants, es duran a terme a CaixaForum, mentre que les d'educació infantil i cicle mitjà i superior, amb 8455 assistents, a La Llotja. En les sessions també hi participen escoles d'educació especial de la demarcació.

A més, a Tremp es farà una sessió dimecres, 14 de febrer a les 11.15 h, a l’Espai Cultural la Lira per a un centenar d’alumnes de l’Escola Maria Immaculada de Tremp.

La regidora de Cultura, Pilar Bosch, ha destacat les Sessions Escolars com una activitat que fa "arribar l’art i la cultura a tots els infants i joves gaudint d’una experiència audiovisual compartida, en espais i amb els companys i companyes, ja que la tendència és consumir contingut en plataformes i cada cop menys en sales de cinema”.

La Sessió Escolar 1 està adreçada a l’alumnat d’Educació infantil i Cicle inicial (de 4 a 7 anys), que podrà gaudir dels curtmetratges The Goose (República Txeca, França, 2023) dirigit per Jan Míka i Tots els meus colors (Espanya, 2023) dels catalans Marc Riba i Anna Solanas, i el migmetratge El gat Tabby (Tabby McTat, Regne Unit, 2023) dirigit per Jac Hamman i Sarah Scrimgeoures tracta d’una adaptació animada del llibre infantil de Julia Donaldson i Axel Scheffler.

La Sessió Escolar 2, per a l’alumnat de Cicle mitjà i superior (de 8 a 11 anys), compta amb set peces d’animació amb princeses modernes, porcs impossibles, viatges intrigants i molt més. Es projectarà en aquesta sessió: The Swineherd (Dinamarca, 2023) dirigit per Magnus Igland Møller i Peter Smith; Attaques (França, 2023) d’Hélène Ducrocq; Pig (Països Baixos, 2022) de Jorn Leeuwerink; Wat zit er in die kist? (What's Inside That Crate?) (Bèlgica, 2023) de Pieter Gaudesaboos i Bram Algoed; Ahru (Argentina, 2023) de Leandro Martínez, i Prinzessin Aubergine (Princess Aubergine) (Alemanya, 2023) de Dina Velikovskaya.

La Sessió Escolar 3 està adreçada als i les estudiants d’Educació secundària (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius), amb set curts amb la millor animació indie del moment, amb una bona dosi de creativitat i humor. A la Sessió Escolar 3 es projectarà: Pig (Països Baixos, 2022) de Jorn Leeuwerink; The First Metahuman (Xina, 2023) de Yi Le; The Swineherd (Dinamarca, 2023) dirigit per Magnus Igland Møller i Peter Smith; Forza, Rea! (Suïssa, 2023) de Isabel Pahud, Isabel Clerici, Laura Zimmermann i Polina Tyrsa; The Skatebook  (Regne Unit, 2022) de Sofia Negri, i Eastern (França, 2023) dirigit per Victor Dalmont, Mathis Dorniol, Valentine Fripier, Margaux Huvé, Marion Machelard, Maëva Mina, Iannis Oillic, Paul Pillan i Solène Poirier.

Comparteix

També t'interessarà