Comerços de Lleida repartiran bosses amb missatges científics per divulgar investigacions de l'IRBLleida

REDACCIÓ - ACN
Publicat: 
27-11-2023
Actualitzat: 27-11-2023 13:19
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Comerços de Lleida repartiran bosses amb missatges científics per divulgar investigacions de l'IRBLleida
    Peu de foto: 
    Foto: Anna Berga (ACN)

Hi ha 5 models que expliquen, entre altres, com es comuniquen cervell i músculs o com funciona una motoneurona


Mig miler de comerços de Lleida repartiran a partir de desembre 5.000 bosses amb fotografies i missatges científics amb l'objectiu de traslladar a la ciutadania la importància de la recerca i donar a conèixer i reivindicar les investigacions que es fan a l'IRBLleida, l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida. És la segon any que el centre organitza aquesta iniciativa, que porta per nom 'El paper de la ciència', amb el suport de la Paeria de Lleida i de diferents associacions de comerciants de la ciutat. Enguany hi ha cinc models de bosses diferents que expliquen, entre altres, com és comuniquen cervell i músculs, què és l'endometri i quina afectació té el càncer d'endometri o saber com funciona una motoneurona.

Enguany les bosses de paper inclouen fotografies i missatges realitzats per personal de l'IRBLleida. Saber com es comuniquen el cervell i els músculs, què és l'endometri i l'afectació del càncer d'endometri, conèixer quines cèl·lules necessiten les neurones per funcionar bé o veure una motoneurona són els missatges que es poden trobar als cinc models diferents que es repartiran a partir del mes de desembre.

Com a novetat, les bosses inclouen fotografies del primer concurs de fotografia realitzat a l'IRBLleida l'any 2022 i els missatges han estat realitzats per les investigadores, Sílvia Gras Artells i Sara Salvany Montserrat. "És important donar valor a la divulgació científica i a fer-nos la iniciativa més pròpia", ha explicat Gras.

Per la seva banda, la gerent de l'IRBLleida, Eva López, i la regidora Pilar Bosch han destacat que la campanya pretén que la ciutadania es doni compte de la importància de la ciència i la recerca científica. López, també ha reivindicat la importància que la gent conegui la "recerca de primer nivell" que es fa a al centre lleidatà.

La campanya forma part d'una de les 12 accions del pla de divulgació científica que l'IRBLleida porta a terme per destacar la importància de la recerca biomèdica i el paper del centre a Lleida.

Comparteix

També t'interessarà