Competició contra el sol de 130 atletes al Sobirà

J.C.M.C.
06-06-2019
  • Competició contra el sol de 130 atletes al Sobirà

Una de les carreres més emblemàtiques del Pirineu torna aquest cap de setmana a la localitat d’Alins, al Pallars Sobirà. Al voltant de 130 atletes prendran part en la sisena edició de la Milla Vertical dÀreu, amb l’objectiu de derrotar el sol i ascendir al cim del Monteixo, de 2.905 metres. Per fer-ho hauran de superar un recorregut de 3,6 quilòmetres i 1.685 metres de desnivell positiu.

Aquesta llegenda, la de l’“home que corria més que el sol”, que Pep Coll va narrar a l’obra L’edat de les pedres, és la que va donar origen a la desapareguda Cuita el Sol, de la qual la Milla Vertical d’Àreu és hereva. La carrera es va presentar ahir a la Diputació amb la presència de Gerard Sabarich, vicepresident segon en funcions de la corporació provincial i els responsables de l’organització, Iu Escolà i Manel Pérez.

La Milla també ofereix una prova per als joves d’entre 13 i 18 anys, de 2,3 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, i per la seua part els d’entre 3 a 12 anys faran l’itinerari de l’antiga Cuita el Sol. Ara el límit el posa el temps, tenint en compte que el termini per arribar al cim es tanca les 21.30. La sortida coincidirà de nou amb la posta de sol.

Durant tot el cap de setmana se celebrarà també el quart festival de senderisme, cita que combina sortides amb guies de muntanya amb activitats culturals i tradicionals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?