Completades les obres del nou parc infantil Joan Oró

REDACCIÓ
21-10-2020
  • Completades les obres del nou parc infantil Joan Oró

Les obres de construcció d’un nou parc infantil al Parc Joan Oró, situat entre els carrers Enginyer Santi Companys i Sant Paulí de Nola, al costat de l’escola Parc de l’Aigua de la Bordeta, han quedat acabades aquesta setmana, després que l’empresa adjudicatària i l’encarregada del subministrament dels jocs infantils hagin completat les tasques encomanades per l’Ajuntament.

La Paeria va obrir un expedient sancionador al contractista, per la demora injustificada en l’execució de les obres, que haurien d’haver acabat el passat 18 de juny, però no ho han fet fins ara. Va ser-li imposada una sanció de 626,40 euros, en aplicació de l’article 193 de la Llei de Contractes del Sector Públic. Posteriorment, l’empresa ha completat les tasques pendents.

Paral·lelament, s’ha estat en contacte amb l’empresa subministradora dels jocs infantils, ja que aquest estiu els serveis tècnics municipals van detectar algunes mancances en els suports de fusta, que en alguns punts s’havien esquerdat. Aquesta segona empresa va accedir a substituir-los per uns altres de nous, tot i que no s’havia detectat cap perill per l’estructura dels jocs.

Ara, aquest parc ja està llest per al seu ús per part de la ciutadania, encara que, com a la resta de la ciutat, caldrà complir amb les precaucions que s’imposen amb motiu de la pandèmia de la Covid-19

El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha remarcat que la Paeria serà exigent per demanar el compliment dels terminis i la resta de requisits que s’estableixen en els contractes amb les empreses, com els períodes de garantia. “En els últims anys no s’havia estat prou contundent en la defensa dels interessos de la ciutadania davant de les empreses que es contracten per dur a terme una obra o servei. Això s’ha acabat, quan una empresa treballa amb l’Ajuntament de Lleida ha de saber que haurà de complir en temps i forma amb tots els compromisos assumits i ens encarregarem d’exigir-ho”, ha afirmat Postius.

L’actuació en aquest parc contemplava el subministrament i instal·lació de 5 elements de joc de fusta i del paviment amortidor de sorra que protegirà els infants que en facin ús. Els jocs triats són gronxadors, circuit d’obstacles i escalada -parkour-, jocs de sorra, tobogan i conjunt de barres per a piruetes. També s’hi ha inclòs la instal·lació del reg i la plantació de nou arbrat per donar ombra a la zona de jocs, a més de la instal·lació de mobiliari urbà com quatre taules de pícnic i bancs.  

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta