Comú i JxCat atansen postures i constaten punts de coincidència

S.E.
09-06-2019
  • Comú i JxCat atansen postures i constaten punts de coincidència

El Comú i Junts per Catalunya Lleida es van reunir ahir per primera vegada per atansar postures, després que l’alcaldable de la primera formació, Sergi Talamonte, manifestés que prefereix un pacte de govern només amb ERC a la Paeria. Després de la trobada, el Comú no va fer declaracions i es va remetre a l’assemblea que celebrarà avui, en la qual decidirà si explora la possibilitat d’un pacte a tres bandes, com volen els altres dos partits. L’alcaldable de JxCat, Toni Postius, va traslladar al Comú la voluntat d’aconseguir un govern “fort” a la Paeria amb una majoria estable, cosa que requereix la seua incorporació, ja que així sumarien quinze edils (la majoria absoluta està fixada en catorze), mentre que un pacte només d’ERC i JxCat es quedaria en tretze.

Postius va remarcar que durant la reunió va quedar clar que tenen “molts punts de coincidència” amb el Comú, evidenciats en votacions de comissions i plens, entre els quals va citar el model comercial de la ciutat, l’oposició al nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i l’avanç cap a un nou model de contractació pública. Va afirmar que van parlar també de propostes de programa electoral i va considerar que a la reunió hi va haver un “bon clima d’entesa”, igual com n’hi ha hagut durant el mandat. “Hem tingut coincidències malgrat les lògiques discrepàncies ideològiques, però hi ha moltes qüestions que hem tractat de forma conjunta en quatre anys. Hem tingut un contacte constant”, va subratllar, i va insistir que “crec que val la pena explorar el camí d’establir un govern a tres i que tothom sigui generós per trobar un punt de trobada que pugui ser interessant per a totes les parts”. “Encara que qui ha de liderar les converses és ERC”, va concloure.

Assemblea per decidir si negocien per a un acord a tres bandes

L’assemblea que el Comú té previst celebrar aquest matí ha de decidir per consens el seu vot al ple d’investidura del pròxim dia 15, quan el republicà Miquel Pueyo serà proclamat alcalde al ser el cap de llista de la candidatura més votada el 26 de maig. La incògnita és si ho serà només amb els vots d’ERC o també recollirà els de JxCat i el Comú. A més, l’assemblea valorarà la proposta d’ERC i JxCat que el Comú estigui també en el govern de la Paeria i decidirà si aborden la possibilitat de negociar per intentar fer un tripartit.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next