Condemna multitudinària al carrer contra la repressió policial i cridant a la vaga general

LLEIDACOM
02-10-2017
  • Condemna multitudinària al carrer contra la repressió policial i cridant a la vaga general
  • Condemna multitudinària al carrer contra la repressió policial i cridant a la vaga general
  • Condemna multitudinària al carrer contra la repressió policial i cridant a la vaga general
  • Condemna multitudinària al carrer contra la repressió policial i cridant a la vaga general

Les concentracions al carrer no s'acaben ni estan aprop d'acabar-se. I és que davant les imatges de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil carregant violentament contra la gent que ahir es concentrava als col·legis electorals del Referèndum, molta gent tenia ganes avui de deixar pal·lesa la seva condemna dels fets. I així ha estat. La convocatòria era a les 12 del migdia davant dels centres de treball i dels ajuntaments i per això, desenes de concentracions han tingut lloc tant a les places com a les portes de comerços, empreses o institucions públiques.

Els estudiants han tornat a protagonitzar una altra, l'enèssima, manifestació multitudinària a la ciutat de Lleida i han tornat a tallar el centre de la ciutat substituint el crit de "Votarem" per "Hem votat" i fins i tot "Hem votat a la vostra cara". Han començat en una concentració davant del rectorat juntament amb professorat i PAS i després han continuat per Rambla d'Aragó fins entrar a l'Eix Comercial, on han rebut el suport de nombroses persones que sortien dels comerços o s'aturaven per unir-se als seus crits: "els carrers seran sempre nostres" o "fora les forces d'ocupació". També han fet una crida a la vaga general demà per aturar el país. Una altre dels crits més corejats en les diferents versions ha estat contra l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ahir va considerar proporcionades les actuacions policials tot i que després va rectificar assenyalant com a culpables tant el govern de Rajoy com el de Puigdemont. "Àngel Ros dimissió", "Ros vergonya" o "Àngel escolta la veu de la revolta" eren algunes de les consignes que han cridat en la sentada que han fet davant la seu del PSC al carrer Blondel i que han continuat cridant davant la plaça Paeria, on també han demanat "Àngel Ros dóna la cara".

En l'arribada a la plaça, els estudiants s'han unit als centenars de persones que ja hi havia concentrades i han sumat més de 2.000 persones deixant petita, un cop més, aquesta plaça. Una representació dels Bombers han rebut l'ovació de la gent concentrada amb crits de "els bombers seran sempre nostres" o "més bombers, menys policia" i amb aplaudiments.

Abans de desconvocar manifestació i concentració, els portaveus dels estudiants han demanat a la gent que continuï les mobilitzacions al carrer i que aquest dilluns al vespre tindria lloc una assemblea de coordinació de la vaga general que es prepara per demà dimarts. A més, han fet un minut de silenci per solidaritzar-se amb les persones ferides per les càrregues policials durant la jornada de l'1O. A Catalunya va haver-hi un total de 893 persones que van requerir assistència sanitària, 111 a la província de Lleida. Després de cantar els Segadors, els estudiants han desconvocat la manifestació i han fet una crida a aturar tota activitat aquest dimarts.

Els municipis, també units

Albatàrrec, Tremp, Balaguer, Cervera i Tàrrega són alguns dels municipis que també han deixat d'oferir els seus serveis durant una estona per concentrar-se a les portes de l'ajuntament. A places plenes de gom a gom davant dels ajuntaments, centenars de persones s'han reunit per manifestar el rebuig a les actuacions violentes i repressives que van dur a terme els cossos de la Policía Nacional durant la jornada d'ahir.

Alguns ajuntaments, com els de Tàrrega, Mollerussa, Preixana, Belianes o Vilagrassa han secundat la vaga de demà 3 d'octubre.

Comparteix

També t'interessarà