Conferència telemàtica del Museu Tàrrega Urgell sobre les fosses comunes de la Guerra Civil

REDACCIÓ
15-07-2020
  • Conferència telemàtica del Museu Tàrrega Urgell sobre les fosses comunes de la Guerra Civil

El Museu Tàrrega Urgell organitza aquest dijous 16 de juliol a les 7 de la tarda una nova conferència via telemàtica que girarà al voltant de les fosses comunes de la Guerra Civil i la recuperació de la Memòria Històrica. La cita es podrà seguir a través de l'aplicació Zoom mitjançant inscripció prèvia al correu: info@museutarrega.cat i s'emmarca dins del cicle de conferències anual del museu.

La conferència anirà a càrrec de 3 ponents diferents i tindrà com a objectiu fer balanç dels treballs efectuats entre 2017 i 2020 en el marc del ‘Servei de recuperació i anàlisi antropològica i genètica de restes òssies humanes de la guerra civil i la dictadura franquista’. Gemma Doménech Casadevall, directora general de Memòria Democràtica, obrirà la xerrada fent un repàs a les polítiques públiques de memòria democràtica que es fan des de la Generalitat de Catalunya, amb especial atenció a les actuacions en matèria de desapareguts i fosses de la Guerra Civil. En segon lloc, Ares Vidal Aixalà, membre de l'empresa Iltirta Arqueologia SL, adjudicatària del servei entre agost de 2017 i juliol de 2020, presentarà un balanç científic del projecte. Finalment, Juli Cuéllar Gisbert, tècnic de la Direcció General de Memòria Democràtica, farà una aproximació a la recerca de fosses a la comarca de l'Urgell.

El passat mes de maig, el Museu Tàrrega Urgell ja va organitzar amb un gran èxit d'acollida dues conferències via telemàtica sobre la pandèmia de la pesta a l'Edat Mitjana i una altra sobre la lepra a la Catalunya medieval.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Recuperaries la salutació amb dos petons?