Confirmen el primer cas de la variant òmicron a l'Estat Espanyol

ACN
29-11-2021
  • Confirmen el primer cas de la variant òmicron a l'Estat Espanyol
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha confirmat el primer cas de la variant òmicron de la covid-19 a l'Estat Espanyol. El servei de microbiologia del centre hospitalari ha informat aquest dilluns a la tarda que l'ha detectat en un viatger procedent de Sud-àfrica. En una piulada, l'hospital madrileny ha explicat que el pacient es troba bé i que ha confirmat que s'ha contagiat d'aquesta variant aquest mateix dilluns per seqüenciació. Altres països europeus ja havien confirmat en els últims dies casos de la variant òmicron.

La conselleria de la Comunitat de Madrid ha concretat en un comunicat que l'infectat amb la variant òmicron és un home de 51 anys que va tornar de Sud-àfrica diumenge 28 de novembre amb una escala a Amsterdam. El positiu va ser detectat a l'aeroport de Barajas mitjançant un cribratge amb test d'antígens al mateix aeroport madrileny.

El pacient té simptomatologia lleu i està en aïllament. La Direcció General de Salut Pública manté la vigilància epidemiològica dels contactes estrets del vol que va aterrar a Madrid procedent de la capital holandesa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com afrontes l'arribada del setembre?