Confisquen més de 14 kg de cocaïna

L. GARCÍA
01-12-2019
  • Confisquen més de 14 kg de cocaïna
  • Confisquen més de 14 kg de cocaïna

La Guàrdia Civil va confiscar més de 14 quilos de cocaïna a la xarxa desarticulada el 20 de novembre passat que operava des de diversos municipis de Lleida, on es van produir vuit detencions. La Guàrdia Civil va fer balanç ahir de l’operació Bubadu contra una organització criminal dedicada al tràfic de drogues amb un total de 33 detinguts que introduïen substàncies estupefaents des de la Península, operant des de Lleida, Osca i Barcelona fins a Mallorca per a la seua venda en diferents poblacions de l’illa. A Ponent, la Guàrdia Civil va fer un total de set escorcolls a Lleida ciutat (carrer Travessia del Carme i a la partida de Llívia), Almacelles, Castellnou de Seana i Bellpuig. Un operatiu que es va saldar amb un total de 28 escorcolls de domicilis a Barcelona, Osca i Mallorca.

Durant l’operatiu, es va intervenir un total de 14,5 quilos de cocaïna, un quilo d’MDMA, 3,5 quilos d’haixix, 2,5 quilos de substància de tall i 240.000 euros en metàl·lic, a més de diversos vehicles i armes simulades. Dels diners intervinguts, 60.000 euros van ser trobats en el doble fons d’un vehicle i 38.6000 més van ser localitzats enterrats en una finca rural al terme municipal de Muro a l’illa de Mallorca. L’operació va començar a finals de l’any 2017, quan els agents van detectar un grup format per ciutadans magrebins que estaven introduint droga a Mallorca a través de dobles fons instal·lats en vehicles.

La xarxa de Mallorca va contactar amb aquest grup per subministrar droga des de Lleida, Osca i Barcelona

Els investigadors van poder comprovar que l’organització estava en contacte amb un altre grup organitzat d’Holanda que desenvolupava les seues activitats a Lleida, Osca i Barcelona i que eren els que els subministraven la droga. Amb aquesta operació s’han desarticulat, a més, nombrosos punts de venda de droga situats en diverses localitats de la Part Forana de l’illa de Mallorca i a la província de Barcelona. Els escorcolls del 20 de novembre passat es van dur a terme amb unitats canines per al rastreig de drogues i diners en efectiu en habitatges i vehicles dels detinguts.

Les actuacions per drogues han augmentat un 30%

Les actuacions dels Mossos d’Esquadra per delictes contra la salut pública AlmacellesCastellnou de Seana i Bellpuig. Segons les dades de la policia catalana, entre els mesos de gener i octubre d’aquest any s’han dut a terme un total de 98 actuacions a les comarques lleidatanes, davant les 75 del mateix període de l’any passat. Arran d’aquestes investigacions, els Mossos han resolt 92 casos i han arrestat un total de 83 persones per delictes de drogues a les regions policials de Ponent i del Pirineu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta