Confusió entre comerciants i hostalers davant la incertesa d'un confinament més dur al Segrià

ACN
13-07-2020
  • Confusió entre comerciants i hostalers davant la incertesa d'un confinament més dur al Segrià
    Peu de foto: 
    Foto Miquel de Santiago
  • Un bar tancat al costat d'una botiga oberta a l'Eix Comercial de Lleida
    Peu de foto: 
    Un bar tancat al costat d'una botiga oberta a l'Eix Comercial de Lleida

"Confusió i incertesa". Aquest és el sentiment amb què s'han aixecat aquest dilluns els veïns, comerciants i hostalers de Lleida davant la incertesa d'un confinament més dur en vuit municipis del Segrià anunciat aquest diumenge pel Govern i rebutjat per la jutgessa de guàrdia de Lleida a la matinadaPer Lleida s'han vist botigues i bars oberts i d'altres de tancats. "Això és un desastre. Ningú sap què ha de fer", lamentava Jordi Viaplana, mentre esmorzava a la braseria Llobregat, al barri de Cappont. El seu propietari, Josep Bermúdez, lamentava que els polítics "van perduts" i que amb aquestes decisions acabaran "arruïnant" els negocis.

Bermúdez reconeix que la situació és "complexa" i que els ciutadans estan "confosos". Ha criticat la "ineptitud" dels polítics, que "no saben per on van". "No pot ser que et diguin que no pots obrir i després que sí. Això no és seriós. És penós", ha lamentat. L'hostaler demana que es facin més proves i que "deixin viure" la gent que està sana.

Per a seva banda, Maria Josep Rovira, propietària de la botiga Artfang, a la plaça Sant Joan de Lleida ha reconegut que està vivint aquestes últimes hores "amb una gran incertesa". "Diuen que no podem sortir però que podem obrir les botigues, però jo no puc tenir personal treballant si no tinc vendes", explica. "Avui he fet zero vendes. Hi ha molt poca gent, la gent no sap si sortir o no".

A l'Eix Comercial de Lleida, per exemple, hi ha botigues i bars que han obert però molts han decidit no fer-ho. "Econòmicament serà una catàstrofe", assegura Rovira.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?