Consciència sobre el canvi climàtic

REDACCIÓ
Publicat: 
26-10-2019
Actualitzat: 26-10-2019 13:21
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Consciència sobre el canvi climàtic

El Grup Alba i Ponent Coopera van reunir ahir uns 400 joves de quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius de de Tàrrega i alumnes de l’escola Alba per abordar la importància de lluitar contra el canvi climàtic. Ho van fer en el marc de la tercera jornada d’emprenedoria jove Llavors de Futur, que va comptar amb la participació, entre d’altres, del jove alemany Felix Finkbeiner que, amb només nou anys, va fundar l’organització Plant for the Planet amb l’objectiu de plantar un bilió d’arbres al món en deu anys.

La sessió al Teatre Ateneu es va completar amb una acció al camp amb la col·laboració del Grup Borges, amb els alumnes plantant una vintena d’arbres fruiters cada vegada menys habituals com l’aranyoner, el sauquer i el server. Aquesta actuació, que es va portar a terme a Mas Colom, va ser el punt de partida del Pla d’Acció sobre la Biodiversitat que Borges impulsa en aquesta finca de Tàrrega.

Un altre dels objectius de la jornada era que els joves mostressin les seues idees per canviar el món. En aquest sentit, es van entregar els premis del segon concurs d’idees emprenedores. El primer premi va ser per a Tàrrega Activa d’Ares Inglada i Marc Vendrell, per una aplicació mòbil per promoure la cooperació i la col·laboració. El segon va ser per al projecte Creixem junts d’Arnau Bofarull i Eloi Bobet, de Vedruna Tàrrega, dedicat a fomentar les activitats intergeneracionals. Finalment, en tercer lloc van quedar Ivan Teruel i Joan Carles Abraham amb la iniciativa Al teu costat, un sistema de voluntari per fer la compra a persones amb mobilitat reduïda.

Comparteix

També t'interessarà