Consells per evitar estafes en la compra en línia de material escolar

REDACCIÓ / AMIC
Publicat: 
29-08-2022
Actualitzat: 30-08-2023 10:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Consells per evitar estafes en la compra en línia de material escolar
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

El cost de la tornada a l'escola pot variar entre 500 i 1000 euros per alumne, el que suposa una gran despesa per a la majoria de les llars. Des de llapis, estoigs i motxilles, etc., fins tablets o PCs per als més grans, tot suma, per no parlar dels uniformes i els llibres de text. Afortunadament, hi ha cada vegada més opcions a l'abast del públic per a la compra de material escolar per Internet, amb nombroses botigues en línia que ofereixen importants descomptes i estalvis al comprador i ajuden a reduir considerablement la despesa total de la tornada al col·le .

No obstant això, com en moltes altres àrees del comerç electrònic, hi ha possibles riscos per al comprador dels estafadors i / o els portals que venen productes falsificats, fent-se passar per venedors de productes legítims.

Per exemple, MarkMonitor, empresa especialista en la protecció de marques en línia, va realitzar un estudi recentment sobre la venda de tablets online a nivell global on va trobar més de 23.000 registres en els motors de cerca a Internet per portals que venien tablets clonats, falsos o del denominat mercat gris.

Els ciber - estafadors i els falsificadors són molt conscients del nostre apetit per trobar bons descomptes en la xarxa, a vegades més que els propietaris legítims de les marques i, per això, són molt experts en interceptar el tràfic de consumidors que busquen productes a bon preu quan aquests fan una recerca per noms d'una marca o d'un producte.

MarkMonitor ofereix als consumidors quatre consells claus per seguir a l'hora de comprar material escolar online que ajudaran a limitar els riscos de ser víctima d'una estafa a Internet o de comprar productes falsificats pensant que són de marques legitimes.

  1. Compte amb els termes de cerca que utilitza: Els falsificadors són molt adeptes a utilitzar paraules clau en la seva estratègia de captar trànsit als seus portals per enganyar al navegant i les adapten en funció de la temporada en qüestió, afegint per exemple 'tornada a l'escola' sabent que actualment molts pares estaran fent cerques a Internet utilitzant aquest terme. També afegeixen els termes 'barat' o 'descompte' davant dels noms de les marques o productes que saben que els pares estaran buscant previ al començament de l'any escolar.
  2. Presta atenció al nom de la pàgina web a la barra d'adreces: Moltes vegades els estafadors compren un domini que representa el nom d'una marca mal lletrejat, per tal de captar trànsit de navegants que volen teclejar el nom de la marca a la barra d'adreces, però cometen un error tipogràfic en fer-ho . És una tècnica dels estafadors anomenada 'tipus - ocupació' i la fan servir per desviar els consumidors cap a les seves falses pàgines d'e -comerç.
  3. Sigues cautelós amb portals oferint descomptes excessivament grans: Com diu el refrany, si sembla massa bo per ser veritat, probablement ho és. Els falsificadors han arribat a ser molt sofisticats en les seves tècniques de posar preus per no aixecar sospites, però de tant en tant aconsegueixen enganyar els consumidors amb el que aquests mateixos pensen que és una veritable ganga.
  4. Investiga una mica sobre la reputació de la botiga online: Comprova a veure si el portal apareix esmentat com enganyós o fraudulent en algun fòrum d'usuaris a la xarxa. O fes una cerca combinant el nom del venedor amb la paraula estafa per veure que surt. I davant de qualsevol dubte, no comprar res a través d'aquesta pàgina web.

Amb aquestes simples mesures de precaució, els pares poden gaudir dels nombrosos avantatges que els ofereix la compra de material escolar online amb la garantia que així poden navegar per les botigues en línia de forma segura sense risc de ser víctimes d'un engany o recipients de productes falsificats.


Tecnonews / AMIC

Comparteix

També t'interessarà