Conveni per celebrar els 40 anys de les festes del Segar i el Batre de la Fuliola

REDACCIÓ
29-08-2018
  • Conveni per celebrar els 40 anys de les festes del Segar i el Batre de la Fuliola

L’alcalde de la Fuliola, Eduard Piera, i el president de l’Associació del Segar i el Batre, Oriol Farré, van firmar ahir un conveni de col·laboració per garantir el quarantè aniversari de les festes, previst per a l’any que ve. Piera va destacar que l’ajuntament assumirà algunes tasques administratives de l’entitat com ara “buscar subvencions a entitats públiques i patrocinadors privats” a fi d’aconseguir el pressupost necessari. Malgrat tot, el primer edil va apuntar que “de moment el conveni només permet commemorar el quarantè aniversari d’aquestes tradicionals festes, ja que l’any que ve se celebraran eleccions municipals i no podem comprometre el consistori més enllà”.

Per la seua part, el president del Segar i el Batre va dir que “el conveni ens permetrà celebrar el quarantè aniversari en condicions i si funciona podrem reparar el deute que arrossega l’entitat”, que va quantificar en uns 9.000 euros generats en els últims set anys. Actualment l’entitat compta amb una junta de supervivència formada per tres persones: el president, Marçal Segarra i Jaume Folguera.

Les Festes del Segar i el Batre de la Fuliola, declarades d’interès comarcal, pretenen retrocedir en el temps i rememorar les tradicionals tasques del camp. Se celebren durant dos diumenges, un de juny i un altre de juliol. Els visitants poden veure una exhibició de les diferents maneres de segar i trillar al llarg de la història, des de manualment amb la dalla o les mules fins de forma mecànica amb la garbelladora, la lligadora i la màquina de batre. Les jornades es completen amb tallers infantils d’elaboració de pa, exposicions, música i puntaires.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...