Conveni entre l’Ajuntament de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” per renovar els projectes 'Empodera't' i 'Housing Firts'

REDACCIÓ
20-09-2019
  • Conveni entre l’Ajuntament de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” per renovar els projectes 'Empodera't' i 'Housing Firts'
  • Conveni entre l’Ajuntament de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” per renovar els projectes 'Empodera't' i 'Housing Firts'

L’Ajuntament de Lleida i l’Obra Social “la Caixa” han renovat avui el conveni de col·laboració de dos projectes impulsats des de la Regidoria de Polítiques per als Drets Socials, per afavorir el desenvolupament de les diverses activitats de caràcter cultural i social.

La signatura d’aquest conveni de col·laboració, que es va iniciar l’any 2013, ha tingut lloc aquest matí entre l’alcalde Miquel Pueyo i el director d’Institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià, al Saló del Retaule. Un compromís econòmic a través del qual la fundació bancària aporta 29.000 euros.

Aquesta quantitat va destinada al projecte infància en situació de risc (6.500 €), centrat a subvencionar les activitats i tallers de lleure educatiu per a infants/joves de carrer que estan treballant amb els equips d’educadors de serveis socials; mentre que el projecte Empodera’t (22.500 €) està adreçat a consolidar una estratègia clau per a la inclusió social de persones sense llar.

L’alcalde de Lleida ha qualificat d’essencials aportacions com la de l’obra social de “la Caixa”, perquè “malgrat l’esforç que fan les Administracions en matèria de polítiques socials, no arribem a resoldre les necessitats i l’acompanyament de situacions de risc i pobresa del Tercer Sector”.

El paer en cap s’ha referit als dos projectes vinculats al conveni. “L’Empodera’t posa a les persones en el centre dels problemes, en donar mitjans, recursos i competències als ciutadans i les seves famílies, perquè puguin reprendre el control sobre les seves vides”, ha dit fent referència al programa Housing First, que s’inclou en el projecte.

Pueyo també ha recordat el compromís del Govern municipal a treballar contra la desigualtat entre els infants, promovent el mapa escolar de la ciutat per lluitar contra la segregació als col·legis. “La desigualtat sempre és dura, però si hi ha una etapa en què encara és més inacceptable és a la infantesa, per això hem de fer un esforç enorme perquè aquests nens i nenes actuïn amb resiliència”, ha dit.

Per la seva part, Joaquim Macià ha manifestat que l’acte d’aquest matí és una mostra del compromís de “la Caixa” amb Lleida i ha assenyalat que els valors fundacionals de la fundació, de contribuir al benestar de les persones, la lluita contra la pobresa i a la igualtat d’oportunitats, són més presents que mai. Una contribució que fan amb ‘partners’, que fan molt bé aquesta funció.

 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?